Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 07

Šiauliuose nuaidėjo tris dienas trukęs tradicinis festivalis „Ant rubežiaus“

Šiauliuose tris dienas šurmuliavo liaudiška muzika. Lietus maišėsi su saule ir gera nuotaika. Vyko tradicinis liaudiškos muzikos festivalis „Ant rubežiaus“. Kapelų koncertus tradiciškai lydėjo šventinė mugė, atrakcijos ir armonikininkų varžytuvės.
Festivalis „Ant rubežiaus“
Festivalis „Ant rubežiaus“ / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Septynioliktasis festivalis „Ant rubežiaus“ prasidėjo jau ketvirtadienį. Festivalio rengėjai – grupė „Jonis“ ir muzikinis klubas „Juonė pastuogė“. Nuo ko kilo festivalio pavadinimas? Juk Šiauliai nėra joks pasienio miestas?

„Jonio“ vokalistas, įkūrėjas ir siela Pranciškus Trijonis paaiškina, kad „rubežius“ simboliškai reiškia Šiaulių Tilžės gatvę. Anot šiauliečių, ši gatvė skiria žemaičius nuo aukštaičių. Festivalis sujungia ir suvienija abiejų pusių gyventojus.

Rengėjas priminė, kad nuo festivalio „Ant rubežiaus“ prasdideda švenčių ir renginių maratonas svarbiai sukakčiai paminėti. Grupė „Jonis“ šiemet švenčia 30 metų gyvavimo jubiliejų.

Muzikantai linksmino šiauliečius bandonijomis, koncertinomis, Vienos ir Peterburgo armonikomis.

Šiemet „Ant rubežiaus“ dalyvavo per 30 pavienių muzikantų, 35 kapelijos ir įvairūs „keisto folkloro“ ansambliai.. Tarp jų grupės „Mudula“, „Jovarai“, „Kreizas“, „Kitava“, etno-roko grupė iš Latvijos „Laimas muzykanti“.

Labiausiai publiką sužavėjusiems ansambliams ir muzikantams įteikti originalūs prizai – medinės statinaitės.

Penktadienį kapelijų pasirodymą nutraukė stiprus lietus, tačiau muzikantai teigia groję pagal grafiką. „Yra šventė – reikia grot. Lietus mums ne rodiklis“, – sakė Kurtuvėnų muzikantas Algirdas Dilinskis.

Nors dangus penktadienį baudė lietumi, tačiau visą šeštadienį skaisčiai švietė saulė, šildė šventės dalyvius ir kėlė nuotaiką. Pagrindinėje scenoje varžėsi pavieniai muzikantai, virtuoziškai valdantys įvairiausių formų ir spalvų dumplinius instrumentus. Muzikantai linksmino šiauliečius bandonijomis, koncertinomis, Vienos ir Peterburgo armonikomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius