2010 09 16

Šiauliuose vėl uždaryta landa barams prekiauti alkoholiu

Po Šiaulių apygardos administracinio teismo sprendimo naktinė prekyba alkoholiniais gėrimais mieste gali būti nutraukta keturių bendrovių valdomuose baruose.
Bare
Bare / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Šiauliai Alkoholis

Prieš tai teismas buvo pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdęs Šiaulių miesto tarybos sprendimą, kuriuo devyniuose miesto baruose buvo uždrausta po 22 val. prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Šiaulių miesto tarybos sprendimą buvo apskundusios penkios įmonės, tačiau laikinosios apsaugos priemonės pritaikytos tik dėl keturių įmonių.

Anot Šiaulių savivaldybės atstovų, savivaldybė Šiaulių apygardos administraciniam teismui tokias jo nutartis apskundė, motyvuodama, kad teismas neatsižvelgė į tai, kad ginčijamas tarybos sprendimas gina viešąjį interesą ir jo sustabdymas gali sukelti negrįžtamas pasekmes. Teigiama, kad kyla grėsmė žmonių sveikatai, nuosavybei, nepilnamečių saugumui. Teismas sutiko su savivaldybės skundu ir panaikino to paties teismo priimtas nutartis.

Barus valdančios bendrovės teismo sprendimą ketina apskųsti Vyriausiajam administraciniam teismui.

Rugpjūčio pabaigoje naktinę prekybą apriboję Šiaulių politikai motyvavo, kad barai yra tik priedanga naktinei prekybai alkoholiniais gėrimais, o prie barų įvyksta įvairių incidentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius