-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 17

Šiaurės ir Baltijos šalių premjerų susitikimas Londone: kūrybiškų idėjų mugė

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius šįryt susitiko su Didžiosios Britanijos ambasadoriumi Simonu J. Buttu. Premjeras su ambasadoriumi aptarė šią savaitę vyksiantį Šiaurės ir Baltijos šalių bei Jungtinės Karalystės Premjerų susitikimą Londone. Pirmą kartą rengiamame netradiciniame Šiaurės Europos valstybių Vyriausybių vadovų susitikime išskirtinis dėmesys bus skiriamas diskusijoms apie inovacijų politiką, verslo visuomenei idėjas, kūrybiškumą, kitus netradicinius būdus, siekiant išlaikyti ir tobulinti viešųjų finansų tvarumą bei stiprinti viešąją gerovę.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Premjero Davido Camerono kvietimu Skandinavijos ir Baltijos šalių Premjerai važiuojame į Londoną tam tikram „smegenų šturmui“ apie reformas, dinamizmą, keliones laiku. Gal taip britai sprendžia savo vidines problemas, bet pozicionuojasi įdomiai: žemyninė Europa su dabartinėmis Pietų Europos problemomis (dabar ir Airija) – viena Europa, kita – sėkminga Šiaurės ir Baltijos šalių Europa, gerai susitvarkiusi su krize, o Baltijos valstybės – įveikusios ypač gilią krizę. Demonstruojam Europai ir pasauliui dinaminę lyderystę. Ne tik patys matome savas konvergencijos kryptis, bet ir britai panašiai mus mato“, – kalbėjo Premjeras A. Kubilius.

Būsimo devynių Šiaurės ir Baltijos valstybių Premjerų susitikimo iniciatorius Didžiosios Britanijos Premjeras Deividas Kameronas (David Cameron) tikisi, kad šis naujo stiliaus vadovų tarybos darinys leis drauge spręsti ir bendrus inovatyvius ateities reikalus, ir šiandienos aktualius iššūkius. Kviesdamas Premjerą A. Kubilių atvykti į Londoną, Didžiosios Britanijos Premjeras rašė, kad jis žavisi šiauriečių ir baltų sėkme sprendžiant krizės laikotarpio problemas, kai, siekdami išlaikyti viešųjų finansų sistemos stabilumą, priėmė nepopuliarius, bet būtinus sprendimus ir darė skausmingas reformas, ką Didžioji Britanija imasi daryti šiuo metu. „Mes visi turime daug bendrų iššūkių ir tikrai galime mokytis vieni iš kitų“, – savo laiške rašė Premjeras D. Cameronas.

Premjeras A. Kubilius taip pat pažymėjo, kad trečiadienį vyksiantis devynių Šiaurės valstybių Premjerų susitikimas „jau kalba pats už save“ ir, pasak A. Kubiliaus, labai atitinka ilgalaikę Lietuvos strategiją, kuriant Sėkmės Lietuvą. „Siejam save su Europos Šiaurės regionu. Esam žymiai labiau orientuoti į aukštųjų technologijų paslaugų ekonomiką – tai arčiau skandinaviško modelio, todėl ši konvergencijos kryptis mums visiškai tinka“, – papildė Premjeras A. Kubilius.

Premjero patarėjas Rytis Martikonis būsimą netradicinį Premjerų susitikimą Londone įvardijo kaip puikią inovatyvių idėjų mugę ir pažymėjo, kad Lietuva vežasi stiprią komandą. Ministro Pirmininko delegacijoje – ir bendrovės „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis, UAB „Gaumina“ direktorius Darius Bagdžiūnas, taip pat savo idėjomis dalinsis ir skaitys pranešimus asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė, kompanijos „Getjar Baltic“ vadovas Ilja Laurs, „Baltijos aplinkos forumo“ direktorius Žymantas Morkvėnas.

Jungtinės Karalystės Ministro Pirmininko D. Kamerono vardu Šiaurės ir Baltijos šalių Ministrų Pirmininkų garbei rengiamoje vakarienėje bus kalbama ir apie naujų darbo vietų regione kūrimą. Ministro pirmininko A. Kubiliaus vadovaujama delegacija darbo vizito į Didžiąją Britaniją (Londoną) vyksta sausio 19–20 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius