2009 03 06

Siautė šiukšlių padegėjai

Ugniagesiai ketvirtadienį triūsė senamiestyje gesindami 2 degančius atliekų konteinerius. Gelbėtojai pastebi, kad tokių gaisrų daugėja, o miestiečiams stinga pilietiškumo.
Degantys konteineriai, anot ugniagesių, didelio pavojaus nekelia, todėl juos galėtų užgesinti ir kibiru vandens nešini gyventojai.
Degantys konteineriai, anot ugniagesių, didelio pavojaus nekelia, todėl juos galėtų užgesinti ir kibiru vandens nešini gyventojai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmasis atliekų konteineris vakar ryte užsiliepsnojo viename iš Labdarių gatvės kiemų. Nors ugniagesiai į vietą atvyko nedelsdami, konteineris jau buvo beveik sudegęs. Dar vienas konteineris beveik tuo pačiu metu degė Jogailos gatvėje. Per gaisrus niekas nenukentėjo. Netoli gaisraviečių stovėjusių automobilių ugnis nepasiekė.

„Tokie gaisrai dažnai nepadaro didelės materialinės žalos ir nekelia didesnio pavojaus, bet juos užgesinti riekia. Pastaruoju metu jų daugėja“, - „15min“ sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Vladas Rakštelis.

Pasak jo, tokius gaisrus galėtų nesunkiai užgesinti patys gyventojai, tačiau jiems dažnai pristinga pilietiškumo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius