Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 17

Siekdama sutaupyti, Teisingumo ministerija atsisako tarnybinių automobilių ir važinės taksi

Teisingumo ministerija (TM) atsisako visų turimų automobilių ir persėda į taksi. Taip per metus tikimasi sutaupyti apie 100 tūkst. litų, teigiama TM pranešime spaudai.
Taksi
Taksi / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki šiol ministerija naudojo 4 tarnybinius automobilius (3 Ford Mondeo ir BMW), kurių eksploatacijai, įskaitant dviejų vairuotojų išlaikymą bei amortizaciją, per metus išleisdavo apie 190 tūkst. litų.

„Įvertinus tai, kad mūsų automobiliai nėra itin aktyviai eksploatuojami, paskaičiavome, kad pirkti transporto paslaugas būtų pigiau nei išlaikyti turimus automobilius bei jų vairuotojus“, – sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Šiuo metu du ministerijos automobiliai jau perduoti, o dar vienas bus perduotas kitą savaitę ministerijai pavaldžioms įstaigoms, kurioms buvo būtina atnaujinti autoparką. Atitinkamai vietoj jų šios įstaigos atsisako savo senų automobilių. Ketvirtasis ministerijos automobilis (Ford Mondeo) šiuo metu yra parduodamas viešame aukcione.

Nusprendusi atsisakyti autoparko, TM jau pasirašė sutartis su taksi ir automobilių nuomos paslaugas teikiančiomis bendrovėmis – UAB „Martono taksi“ ir UAB „Olego transportas“. Sutartys su abiem kompanijom sudarytos dviem metams, su galimybe pratęsti dar vieneriems.

Vilniaus ribose ministerijos darbuotojai naudosis taksi paslaugomis, mokėdami už kilometrą po 1,35 lito. Vykstant ilgesnius atstumus į užmiestį, kaskart bus skaičiuojama kurias paslaugas pirkti pigiau – taksi ar automobilių nuomos. Perkant pastarąsias, vienos dienos automobilio nuoma be vairuotojo kainuoja 150 Lt. plius po 0,34 Lt. už kiekvieną nuvažiuotą kilometrą.

Sutartyse numatyta, kad aukštesnės klasės automobiliai yra nuomojami tik reprezentacijos tikslais (delegacijoms, ministrui vykstant į oficialius renginius), o važinėjant kasdieniais reikalais vykstama įprastais, techniškai tvarkingais automobiliais.

Į transporto paslaugų kainą yra įskaičiuotos automobilio eksploatacijos išlaidos, vairuotojo paslaugos, automobilio priežiūra, draudimas, techninė apžiūra, keleivių draudimas nuo nelaimingų atsitikimų, degalų sąnaudos ir kt. Taigi, ministerijai nebeteks pačiai rūpintis šiais automobilių eksploatacijos dalykais, tad atitinkamai bus ir sutaupoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius