Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14

„Siemens“ arenos vadovybė tvirtina kvietusi politikus nemokamai pažiūrėti krepšinio

Aludarių gildija teigia nesiuntusi ministrams ir parlamentarams kvietimų į sekmadienį vykusias Lietuvos ir Vokietijos vyrų krepšinio rinktinių rungtynes. Anot verslininkų, politikai kvietimus gavo iš sostinės „Siemens“ arenos vadovo, tačiau jiems galėjo susidaryti įspūdis, kad nemokamus bilietus gavo iš aludarių.
Lietuvos krepšinio sirgaliai
Lietuvos krepšinio sirgaliai / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

15min.lt atsiųstame Lietuvos aludarių gildijos prezidento Sauliaus Galadausko pareiškime teigiama, kad stebėti minėtų rungtynių kvietė ne Lietuvos aludarių gildija, o „Siemens“ arenos vadovybė: „Aludarių gildijos vadovai buvo lygiai tokie pat „Siemens“ arenos svečiai kaip ir kiti pakviestieji“.

Jo teigimu, į krepšinio rungtynes „Siemens“ areną valdančios bendrovės „Seven Entertainment“ generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis asmeniškai kvietė įžymius žmones – buvusį krepšininką Šarūną Marčiulionį, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentą Gediminą Rainį, Rolandą Viršilą, bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ vadovą, nes ši bendrovė yra vienas didžiausių arenos klientų, S.Galadauską, kaip Aludarių gildijos vadovą, kai kuriuos politikus.

„Jūsų paminėtiems politikams gal ir galėjo susidaryti įspūdis, kad juos kviečia aludariai, nes buvome vienoje ložėje, kuri yra „Siemens“ arenos, bet ne aludarių ložė“, – tikina S.Galadauskas.

Tuo tarpu „Seven Entertainment“ generalinis direktorius V.Šiugždinis 15min.lt sakė nežinantis, kodėl politikams susidarė įspūdis, kad į rungtynes juos kviečia aludariai: „Mūsų klaida, kad nebuvo nurodyta, kas kviečia. Mes neformalizuojame, yra kvietimas, mes taip formaliai nežiūrime, kad būtų pasirašyta, kas kviečia ir kodėl. Jūs žiūrite, gal todėl šiuo atveju išėjo neaiškiai. Ant kvietimų yra simbolių, kurie gal atrodo kaip vietos nurodymas, mums tai atrodo, kad kartu nurodymas kvietėjo.“

V.Šiugždinis patikino, kad kvietimus į ložę stebėti rungtynių gavo apie 20 žmonių, tarp jų buvo ne tik politikų, bet ir įžymybių – sportininkų, verslininkų.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, teisingumo ministras Remigijus Šimašius, parlamentarai Kęstutis Masiulis, Algis Čaplikas ir Jurgis Razma antradienį pokalbiuose su laikraščiu „15min” sakė, kad sekmadienį „Siemens“ arenoje krepšinį žiūrėjo aludarių kvietimu.

Trečiadienį apie tai vėl paklaustas valdančiosios Seimo Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas J.Razma jau tikino apskritai nežinojęs, iš ko gavo nemokamą bilietą stebėti Lietuvos ir Vokietijos vyrų krepšinio rinktinių kovą. „Aš, tiesą sakant, nežinau, iš ko tas bilietas buvo apmokėtas, jis buvo įdėtas į mano dėžutę Seime. Aš nesiaiškinau, ar už jį mokėjo aludariai, ar pati „Siemens“ arena. Aš maniau, kad jūs žinote, kad aludariai apmokėjo... Jie, matyt, geriau žino tuos santykius su „Siemens“ arena. Bilietas kaip bilietas, ant jo neparašyta, kas apmokėjo. Jie buvo įdėti į paprastą baltą voką. Šį kartą meilė krepšiniui šiek tiek įveikė mano principus, nes aš paprastai pagal tokius kvietimus neinu. Čia jau mano jausmai nugalėjo protą“, – kalbėjo Seimo narys.

Paklaustas, ar nesidomėjo, iš ko gavo dovaną, J.Razma atsakė: „Ten nebuvo nurodyta, kam skambinti. Jūs pasakėte, kad aludariai, galvojau, kad aludariai. Nesukau galvos šiuo atveju.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius