2010 11 20

Šiemet Kauno apskrities gyventojai aktyviau skiepijasi nuo gripo

Kauno visuomenės sveikatos centro (KVSC) turima informacija rodo, kad šiemet skiepijimasis sezoninio gripo vakcina yra kaip niekada aktyvus. Vien tik spalį buvo panaudota daugiau kaip pusė visos valstybės biudžeto lėšomis įsigytos sezoninio gripo vakcinos, skirtos Kauno apskričiai.
Vakcina nuo kiaulių gripo
Skiepai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pernai 2009 metų spalį vakcinos nuo sezoninio gripo buvo panaudota kiek daugiau nei 40 proc., o 2008 metų tą patį mėnesį – dar mažiau.

Specialistų teigimu, svarbu tai, kad šiemet sezoninio gripo vakcina Kauno apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigas pasiekė gana anksti – rugsėjo pabaigoje ir iš karto buvo pradėti skiepijimai.

Didžiausia dalis sezoninio gripo vakcinos panaudota Jonavos rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigose (net 77 proc.), mažiausia – Birštone (36 proc.). Septyniolika Kauno apskrities įstaigų jau yra panaudoję visą gautą vakciną. Kauno apskrityje iš viso yra paskiepyta daugiau kaip 12 tūkstančių asmenų.

KVSC primena, kad dėl skiepų nuo gripo rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją. Taupant pacientų laiką, rekomenduojama vienu metu skiepytis nuo kelių ligų, pavyzdžiui nuo sezoninio gripo bei difterijos ir stabligės (šie skiepai asmenims nuo 26 m. amžiaus ir vyresniems yra nemokami).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius