Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 13

Šilumos ūkis kursto politikų nesantaiką

Praėjus vos dviem savaitėms po to, kai Vilniaus miesto tarybai nepavyko pritarti prancūzų bendrovės „Dalkia International“ ketinimams „Vilniaus energijos“ akcijas perleisti dukterinei įmonei „Societe Valmy Defense 22“, vėl grįžtama prie šio klausimo.
Vilniaus šilumos ūkis.
Miesto taryboje šiandien vėl bus balsuojama dėl „Vilniaus energijos“ akcijų perleidimo. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pastarąjį kartą sprendimui pritrūko balsų – opozicijai išėjus iš salės, posėdyje neliko tarybos narių kvorumo. Dar kartą dėl to balsuoti ketinama šios dienos sostinės Vilniaus tarybos posėdyje.

Kreipėsi į teisėsaugininkus

Ketinimai „Vilniaus energijos“ akcijas perleisti dukterinei „Dalkia“ įmonei sulaukė itin aršaus sostinės tarybos opozicijos pasipiktinimo. Valdantiesiems nepriklausančios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) ir „Tvarkos ir teisingumo“ (TT) frakcijos net kreipėsi į prokuratūrą. Teisėsaugininkų prašoma išsiaiškinti, kokia įmonė bus sostinės šilumos ūkio akcininke.

Politikams įtarimų sukėlė tai, kad, jų duomenimis, „Societe Valmy Defense 22“ įstatinis kapitalas tėra 37 eurai. Opozicijos neįtikino ir argumentai, kad tik sutikęs perleisti akcijas, Vilnius sulauks Pasaulio banko bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko investicijų.

Nuomonės nekeičia

Per pastarąsias dvi savaites politikai tvirtino savo nuomonės nepakeitę – opozicija ir toliau mano, kad šis sprendimas miestui bus žalingas. Esą apie konkrečias investicijas į Vilniaus šilumos ūkį nekalbama, be to, visos tos investicijos, kurios nėra suplanuotos nuomos sutartyje, sutarties galiojimo laikui pasibaigus turės būti išpirktos.

„Kiek aš turiu informacijos, mūsų frakcija tikrai nepersigalvojo per šį laiką, manau, kitos – taip pat. Keserauskas (Arūnas Keserauskas, Vilniaus šilumos tinklų direktorius, – aut. past.) nepateikė neatremiamų argumentų, kuriais jis grasino po praeito posėdžio ir iš kurių mes turėjome pamatyti, kad visos investicijos bus daromos tik su tarybos sprendimu. O TT frakcijos vadovas Bronius Cicėnas parodė priešingai – tą punktą, kur įrašyta, kad visos investicijos, kurios nėra numatytos nuomos sutartyje, turi būti išperkamos, kai baigsis sutartis“, – teigė TS-LKD frakcijos narys ir buvęs sostinės meras Raimundas Alekna.

Prokurorai susidomėjo

Konservatoriai teigia sužinoję, kad generalinė prokuratūra susidomėjo jų iškeltais klausimais. „Prokuratūra mums uždavė dar papildomus 7 klausimus, į kuriuos turime atsakyti. Jie jau tiria šį reikalą, iš mūsų pageidauja tik kai kurių papildomų detalių“, – sakė TS-LKD frakcijos vadovas Vidas Urbonavičius.

R.Aleknos teigimu, opozicija greičiausia ir vėl nedalyvaus balsavime. „Jeigu valdantieji tokie tikri ir turi informacijos, kuria nenori dalintis, bet mano, kad daro gerą darbą vilniečiams, mes atiduosime tą iniciatyvą jiems“, – posėdžio išvakarėse ironizavo R.Alekna. Prieš tarybos posėdį ketinama surengti akciją prieš akcijų perleidimą.

Šį klausimą itin aktyviai kelia Vilniaus meras Artūras Zuokas. Jo teigimu, tarybos pritarimas – tik formalumas, kadangi šiam sprendimui jau yra pritarusi Vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius