-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 05 /22:31

Šilutės rajono mero rinkimus laimėjo dabartinis meras Vytautas Laurinaitis

Sekmadienį vykusius pakartotinius Šilutės rajono mero rinkimus laimėjo dabartinis rajono meras „tvarkietis“ Vytautas Laurinaitis, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sekmadienio vakarą paskelbti duomenys.
Vytautas Laurinaitis
Vytautas Laurinaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip paaiškėjo suskaičiavus balsus visose 37 rinkimų apylinkėse, V.Laurinaitis surinko 52,98 procento rinkėjų balsų ir įveikė oponentą, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovą Arvydą Jaką, surinkusį 45,34 procento balsų.

Rinkimų dieną balsuoti atėjo 19,21 procentas rajono rinkėjų. Kartu su balsavusiais iš anksto, iš viso antrajame mero rinkimų ture balsavo šiek tiek daugiau kaip ketvirtadalis visų rinkėjų.

Balsuodami pakartotinai savo rajono savivaldybės tarybą šilutiškiai išrinko birželio 21 dieną. Rinkimuose dalyvavo 39,25 proc. rinkėjų.

Sekmadienį policija gavo 12 pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus, pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl balsų pirkimo.

Pakartotinių rinkimų Šilutės rajone prireikė, kai VRK panaikino kovo 21 dieną vykusių rinkimų rezultatus, nustačiusi šiurkščius rinkimų įstatymo pažeidimus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Sekmadienį Šilutės rajone, kur buvo renkamas rajono meras, pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl rinkėjų papirkinėjimo.

„Iš viso gauta dvylika pranešimų apie galimus pažeidimus. Vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl galimo papirkinėjimo. Trys asmenys nenustatyta suma, nenustatytiems asmenims sumokėjo, kad balsuotų už atitinkamą kandidatą į Šilutės merus“, – BNS sekmadienį sakė Tauragės apskrites vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Rūta Janavičiūtė.

Taip pat pradėtos dvi administracinės teisenos – viena dėl pasirodymo girtam viešoje vietoje, kita – dėl balsavimo neturint asmens tapatybės dokumento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius