Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 29

Šimonytė: dugną Lietuvos ekonomika pasieks šiemet

„Kai kas konstatavo, kad tas dugnas jau yra pasiektas. Bet kuriuo atveju šiais metais nuosmukis tikrai bus pats didžiausias ir kitais metais jau turėtume matyti pozityvesnius BVP rezultatus“, – trečiadienį interviu Lietuvos radijui sakė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vis dėlto, anot ministrės, tai nereiškia, kad biudžeto padėtis bus geresnė.

„Visos dalys, nuo kurių skaičiuojami mokesčiai – tiek darbo užmokestis, tiek vartojimas – sparčiai krinta, todėl taupymas viešųjų finansų lygiu ir toliau bus neišvengiamas“, – Lietuvos radijui teigė I.Šimonytė.

Kadangi skolintis valstybei sudėtinga, anot I.Šimonytės, dabar visiems reikėtų sutelkti pajėgas į maksimaliai spartų Europos Sąjungos (ES) lėšų naudojimą, nes tai yra vienintelės lėšos, kurias valdžia gali įlieti į ekonomiką ir padėti jai atsitiesti.

Ministrė sakė Lietuvos ūkyje pastebinti ir „tam tikrų pozityvių ženklų“ pramonės produkcijos ir mažmeninės prekybos sektoriuose, kurie leidžia „silpnai viltis“ geresnių perspektyvų, tačiau tam, kad viltys išsipildytų, anot jos, būtina, kad eksporto rinkoje atsigautų paklausa.

15min.lt primena, kad, anot Statistikos departamento antradienį išplatintų duomenų, Lietuvos BVP antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, smuko 22,4 proc. Tai didžiausias kritimas Europos Sąjungoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius