Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 10

Šimtametė garliaviškė siūdavo sutanas klebonams

Motociklu su vyru apkeliavusi Lietuvą, dalį gyvenimo praleidusi tremtyje, sausio 10 d. Garliavos seniūnijos gyventoja Anastazija Lapinskienė šventė 100-to metų sukaktį.
Šimtametė jubiliatė
Šimtametė jubiliatė ir Kauno rajono meras / KRS nuotr.

Šimtametę pasveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė,  „Sodros“ atstovai.

Moteris našlė, savo vaikų neturi. Ištekėjo būdama 56 metų. Vyrui tuomet buvo 63. Anksti sukurti šeimą Anastazijai sutrukdė pati lemtis: partizaninėse kovose žuvo jos draugas, o vėliau moteris buvo ištremta į Krasnojarsko kraštą.

A. Lapinskienė kilus iš Janaukos kaimo, Prienų rajone. Moters tėvai buvo ūkininkai, turėjo 30 ha žemės. Anastazija antroji iš keturių šeimoje augusių seserų. Tremtyje moteriai teko daug ir sunkiai dirbti fermose. Grįžusi į Lietuvą dirbo kolūkyje, išmoko siuvėjos amato.

Anastazija pasakojo, kad tuomet apsiūdavusi ne tik Garliavos ponias, bet ir klebonus – juos papuošdavo sutanomis.

Siūti išmokė ir savo dukterėčią Linutę Mariją Kubilienę. Jai moteris dovanojo rūpestį, šilumą ir meilę.

„Teta man pasiūdavo puošniausių drabužių, dalijosi išmintingais patarimais, kuomet brendau", – pasakojo L. M. Kubilienė.

Dukterėčia tvirtino, kad Anastazija yra užsispyrusi. Išklauso, nesiginčija, tačiau visuomet padaro taip, kaip jai reikia.

Paklausta ilgaamžiškumo paslapties senolė tikino, kad tai visai nedaug – gaivus oras kaime, sveikas maistas ir draugiška bendrystė su žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius