-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 06

Šis apdovanojimas yra stimulas siekti, kad Baltarusija taptų tokia laisva kaip Lietuva, sako S.Šuškevičius

Valstybės dienos proga Vytauto Didžiojo ordino Komandoro kryžiumi apdovanotas buvęs Baltarusijos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Stanislavas Šuškevičius sako, kad šis apdovanojimas jam bus stimulas siekti, kad Baltarusija būtų tokia pat laisva kaip Lietuva.
Apdovanojamas Stanislavas Šuškevičius
Apdovanojamas Stanislavas Šuškevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šis apdovanojimas man bus stimulas dirbti, kad Baltarusija būtų tokia laisva kaip Lietuva“, – antradienį Vilniuje, prezidentūroje, atsiėmęs Lietuvos valstybės apdovanojimą BNS sakė S.Šuškevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė jam įteikė vieną garbingiausių valstybės apdovanojimų. Buvęs Baltarusijos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas įvertintas už aktyvų Lietuvos nepriklausomybės palaikymą 1991-aisiais.

S.Šuškevičius antradienį teigė, kad eidamas įvairias pareigas stengėsi padaryti viską, kad būtų atkurtas Lietuvos valstybingumas.

„Tai didelio mano triūso įvertinimas. Aš padariau viską, ką galėjau, kad būtų atkurtas Lietuvos valstybingumas, ir kaip SSSR deputatas, ir kai čia buvo šturmuojamas televizijos bokštas, kai buvo ginamas parlamentas, aš buvau čia“, – prisiminė vienas iš Baltarusijos opozicijos atstovų.

Anot jo, Lietuvos ir Baltarusijos saugumui didelę įtaką turėjo ir jo sprendimas iš Baltarusijos teritorijos išvežti branduolinį ginklą.

S.Šuškevičius buvo pirmasis nepriklausomos Baltarusijos valstybės vadovas, jis 1991–1994 metais vadovavo Baltarusijos Aukščiausiajai Tarybai.

Valstybės dienos proga prezidentė D.Grybauskaitė iš viso valstybės ordinus ir medalius skyrė 23 Lietuvos ir užsienio piliečiams. Dar 10 apdovanota Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius