2010 03 17

Šiukšlių mokesčio klausimas – jau politikų rankose

Kauno politikai ketvirtadienį spręs, kokiu būdu miestiečiams bus skaičiuojamas šiukšlių išvežimo mokestis.
Rytoj miesto politikams savo balsais parėmus „Kauno švaros“ pasiūlymą, šiukšlių išvežimo mokestis būtų skaičiuojamas remiantis buto plotu.
Rytoj miesto politikams savo balsais parėmus „Kauno švaros“ pasiūlymą, šiukšlių išvežimo mokestis būtų skaičiuojamas remiantis buto plotu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daug diskusijų sukėlęs klausimas pagaliau pasiekė miesto tarybą – politikams savivaldybės valdoma bendrovė „Kauno švara“ siūlo nustatyti, jog šiukšlių išvežimo mokestis priklausytų nuo kiekvieno buto, esančio daugiabučiame name, ploto.

Šiuo metu atliekų išvežimo mokestis skaičiuojamas vadovaujantis bute deklaruotu gyventojų skaičiumi. Tačiau, anot „Kauno švaros“ vadovų, ši tvarka yra ydinga ir kauniečius skatina griebtis sukčiavimo. Per pastaruosius trejus beveik 10 tūkst. kauniečių įmonei pateikė pažymas, kad išsiregistravo iš butų ir juose niekas negyvena. Tačiau vėliau paaiškėjo, jog daugelyje tų butų vanduo bei elektros energija vis tiek naudojami. Dėl tokių gyventojų poelgių „Kauno švara“ per pastaruosius trejus metus negavo daugiau nei pusės milijono litų pajamų.

„Tie, kurie mano, kad tai yra socialiai neteisinga, turi alternatyvą. Namo bendrija arba administratorius su „Kauno švara“ pasirašytų sutartį ir sutartų dėl konteinerio dydžio ir šiukšlių išvežimo periodiškumo. Tokiu būdu gyventojai mokėtų pagal tą sutartį nustatytą mokestį, – akcentavo miesto meras Andrius Kupčinskas. – Kita vertus, specialistai yra apskaičiavę, kad įvedus naująją mokesčio skaičiavimo tvarką didesnei daliai gyventojų šis mokestis sumažės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius