Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 17

Siūloma griežtesnė atsakomybė žvejams ir civilinės pirotechnikos gamintojams

Vidaus reikalų ministerija (VRM) Vyriausybei pateikė Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisas dėl atsakomybės nustatymo pažeidus civilinę saugą bei civilinių pirotechnikos priemonių apyvartą reglamentuojančius teisės aktus bei sankcijų sugriežtinimo už saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklių nesilaikymą.
Pirotechnikos gaminiai
Prekyba pirotechnikos gaminiais prasidės gruodžio 20 d. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiuo įstatymo pakeitimo projektu siekiame pirmiausia sugriežtinti atsakomybę poledinės žūklės mėgėjams, rizikuojantiems savo ir kitų žmonių gyvybe. Mes siūlome iki penkių kartų padidinti tokiems asmenims taikomas maksimalias baudas – tokiu būdu tikimės ne tik sudrausminti žvejus, bet ir sumažinti vandens telkiniuose žūstančiųjų skaičių. Be to, tai padės ir gerokai sutaupyti valstybės biudžeto lėšas, skiriamas jiems gelbėti“, – projektą pristatė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Siūloma nustatyti, kad maudymasis draudžiamose vietose arba draudžiamu laiku, nustatytų saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklių nesilaikymas užtraukia baudą nuo 50 iki 200 litų (šiuo metu tokie nusižengimai užtraukia įspėjimą arba baudą iki 100 litų). Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, jau bausto administracine nuobauda už tokius nusižengimus, užtrauktų baudą nuo 200 iki 500 litų (dabar tokios sankcijos nėra numatytos).

Priėmus ministerijos siūlomą ATPK projektą, būtų nustatyta ir atsakomybė už civilinių pirotechnikos priemonių gamybos tvarkos pažeidimą – iki šiol baudžiama buvo tik už jų importo, eksporto, laikymo, prekybos, sunaikinimo ir apskaitos tvarkos pažeidimus.

Taip pat siūloma nustatyti, kad Civilinės saugos įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių civilinę saugą, nevykdymas ar pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą piliečiams nuo 50 iki 100 litų ir įspėjimą arba baudą pareigūnams – nuo 100 iki 200 litų. Tokia pat veika, padaryta jau kartą bausto asmens, užtrauktų baudą piliečiams nuo 100 iki 150 litų ir pareigūnams – nuo 200 iki 300 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius