Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01

Siūloma, kad Rolandas Paksas mažiausiai dešimt metų negalėtų patekti į Seimą

Vyriausybę pasiekė premjero potvarkiu sudarytos teisės ekspertų darbo grupės parengti pasiūlymai dėl Europos žmogaus teisių teismo (EŽTT) sprendimo byloje „Paksas prieš Lietuvą“ vykdymo. Joje pateikiamos 3 Konstitucijos keitimo alternatyvos.
Reginio akimirkos
Rolandas Paksas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmosios alternatyvos atveju siūloma keisti Konstitucijos 56-ąjį straipsnį, papildant jį punktu, kad asmuo, kurį Seimas apkaltos proceso tvarka pašalino iš pareigų už priesaikos sulaužymą arba šiurkštų Konstitucijos pažeidimą, Seimo nario pareigas galėtų eiti tik po 10 metų (darbo grupės manymu, tai – minimali ribojimo trukmė, įstatymų leidėjas gali nustatyti ir ilgesnę).

Antrosios alternatyvos atveju siūloma kartu su 56-uoju keisti ir 78-ąjį Konstitucijos straipsnį, nurodant, kad asmuo, kurį Seimas apkaltos proceso tvarka pašalino iš pareigų už priesaikos sulaužymą arba šiurkštų Konstitucijos pažeidimą, negali būti renkamas šalies prezidentu ar eiti jo pareigų.

Trečiąja alternatyva siūloma keisti 74-ąjį Konstitucijos straipsnį, jame numatant, kad asmuo, kurį Seimas apkaltos proceso tvarka pašalino iš pareigų už priesaikos sulaužymą arba šiurkštų Konstitucijos pažeidimą, negali užimti 74-ojo straipsnio 1 dalyje nurodytų pareigų (prezidento, Konstitucinio Teismo pirmininko ir teisėjo, Aukščiausiojo Teismo pirmininko ir teisėjo, Apeliacinio teismo pirmininko ir teisėjo), arba visų pareigų, kurių užėmimas susijęs su konstitucinės priesaikos davimu. Ir tokie asmenys gali būti renkami Seimo nariais ne anksčiau nei po 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius