-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 18

Siūloma labiau riboti vaistų reklamą

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) siūlo labiau riboti vaistų reklamą.
Vitaminas
Vitaminas / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Reklama Vaistai

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, siūlomomis Farmacijos įstatymo pataisomis norima uždrausti bet kokiais būdais ir priemonėmis, įskaitant nuorodas į vaistinių preparatų grupes ar gyventojų, kuriems jie skirti, grupes, reklamuoti kainų ir priemokos už kompensuojamuosius vaistus sumažinimą.

Taip pat siūloma drausti reklamoje nurodyti teiginius, pateikti informaciją vaizdinėmis priemonėmis ar kitaip sudaryti prielaidą manyti, kad tam tikroje vaistinėje ar vaistinėse galima įsigyti pigesnių vaistinių preparatų. Pataisų rengėjų įsitikinimu, informacija apie mažiausias vaistų kainas ir priemokas privalo būti teikiama pačiose vaistinėse.

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis dienraščiui sakė, kad pataisomis nesiekiama uždrausti vaistinių preparatų reklamos, tenorima sutramdyti klaidingą reklamą.

„Vaistinių tinklai nuolat reklamuojasi pranešdami apie tam tikras nuolaidų valandas, kiti skelbia apie tariamas gydomąsias maisto papildų savybes, - matome įvairiausių reklaminių dalykų, kurie tik plečia savigydą, prisideda prie kai kurių vaistinių tinklų agresyvios plėtros, išstumdami iš rinkos nedideles, tinklams nepriklausančias vaistines“, - aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius