Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 01

Siūloma leisti karinėse teritorijose per renginius vartoti alkoholinius gėrimus

Vyriausybė pritarė siūlymui, kad karinėse teritorijose per oficialius priėmimus ir protokolinius renginius būtų leidžiama vartoti alkoholinius gėrimus.
Eksperimento akimirka
Norima atsisakyti draudimo, kuris, pasak Krašto apsaugos ministerijos (KAM), sukelia nepatogumų organizuojant priėmimus. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šia pataisa, kurią toliau svarstys Seimas, numatoma atsisakyti šiuo metu įstatyme įtvirtinto visiško draudimo karinėse ir sukarintos tarnybos teritorijose vartoti alkoholį, kuris, pasak Krašto apsaugos ministerijos (KAM), sukelia nepatogumų organizuojant priėmimus.

„Atsižvelgiant į nusistovėjusią tarptautinę praktiką ir protokolo reikalavimus, oficialių priėmimų ir kitų protokolinių renginių metu svečiai pagerbiami tauriųjų alkoholinių gėrimų taurių pakėlimu“, – teigiama ministerijos parengtame aiškinamajame rašte.

Ministerijos teigimu, pastaraisiais metais ypač išsiplėtojo tarptautinis karinis ir civilis bendradarbiavimas, dažniau organizuojami aukščiausio lygio vizitai.

„Įstatymo nuostata dėl alkoholio vartojimo draudimo karinėse įstaigose ir jų teritorijose įgyvendina įstatymų leidėjo siekį netoleruoti alkoholio vartojimo tam tikrose, socialiai svarbiose įstaigose, institucijose, jų teritorijose. Tačiau tokia nuostata yra sietina su karo tarnybos atlikimo sąlygomis ir karo tarnybos specifika, įskaitant drausmės, saugumo, elgesio ir moralinių nuostatų užtikrinimą, o ne su kitais, su karo tarnyba ir jos atlikimu tiesiogiai nesusijusiais, bet krašto apsaugos sistemos institucijose ir įstaigose, taigi, karinėse teritorijose vykstančiais renginiais“, – teigia KAM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius