-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 25

Skaitytojo informacija: Kaune neįgaliojo stovėjimo ženklą gali pasistatyti bet kas

Į „15min.lt“ kreipėsi pasipiktinęs kaunietis, kuris pranešė, jog jo kaimynas vieno daugiabučio namo, esančio Pramonės prospekte, kieme pasistatė neįgaliųjų stovėjimo vietos ženklą.
Neįgaliojo stovėjimo vieta Kaune, viename iš Pramonės pr. kiemų
Neįgaliojo stovėjimo vieta Kaune, viename iš Pramonės pr. kiemų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Prieš kelias dienas stovėjimo aikštelėje (nors toje vietoje jau kaip ir žolė auga) vienų viskuo nepatenkintų gyventojų dėka atsirado vienas invalido stovėjimo vietos ženklas. Dar geriau atrodo, kai iš pažiūros sveikas žmogus lipa į toje vietoje pastatytą automobilį, taip pat pažymėtą neįgaliojo ženklu. Beje ten stovi 2 automobiliai su tokiais ženkliukais ir abu priklauso tai pačiai šeimai. Tiesiog absurdas...“ – stebėjosi nuolatiniu 15min.lt skaitytoju prisistatęs vyriškis.

Į minėtą vietą nuvykę 15min.lt žurnalistai skaitytojo žodžiais įsitikino patys – vieno Pramonės prospekto daugiabučio kieme iš žemės styrojo dažniausiai prie didelių prekybos centrų statomas kelio ženklas, prie kurio buvo pastatytas automobilis Citroen Xantia.

15min.lt kalbintas atsakingas Kauno valdininkas paaiškino, kad tokį ženklą savo kieme gali pasistatyti bet kuris kaunietis, net ir nesiskundžiantis jokiomis ligomis ar kitais sveikatos sutrikimais.

„Aš tikrai nežinau teisės aktų, kurie tai draustų. Tokia tvarka yra priimta pas mus, Kaune. Norintys įsirengti ženklus savo kiemuose tai suderina su savo seniūnija, policija ir savivaldybės Transporto skyriumi. Už ženklo įrengimą moka pats užsakovas, – aiškino Kauno savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis. – Tokį ženklą įsirengti gali ir sveikas žmogus, bet norint statyti mašiną, jos vairuotojas turi turėti neįgalumo grupę. Tačiau prie bet kurio tokio ženklo gali stovėti bet kuris neįgalumo grupę turintis vairuotojas, nebūtinai tik tas, kuris ženklą statė“.

Tapote neįprasto įvykio liudininkais? Pastebėjote ką nors įdomaus? Pasidalykite savo įspūdžiais, nuotraukomis ar vaizdo medžiaga su kitais 15min.lt skaitytojais, viską siųsdami adresu 15min@15min.lt.

Beje, redakcija laukia ne tik Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos gyventojų informacijos. Gyvenate mažame miestelyje? Pastebėjote ką nors įdomaus? Savo pastebėjimus irgi siųskite mums ir apie įvykį sužinos visa Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius