Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 11

Skambutis apie neblaivų seimūną Antaną prie vairo išjudino sostinės policiją

Vilniaus policijos patruliai penktadienio naktį sostinės gatvėse nesėkmingai medžiojo Seimo nario Antano Nedzinsko vairuojamą automobilį. Nurodymas patikrinti parlamentaro mašiną patruliams buvo duotas sulaukus vilniečio skambučio, kad tautos išrinktasis prie vairo sėdo išgėręs.
Antanas Nedzinskas
Antanas Nedzinskas / „Scanpix“ nuotr.

Vilniečio skambučio, kad Seimo narys A.Nedzinskas sostinės bohemos pamėgtoje kavinėje „Suokalbis“ išgėręs mažiausiai vieną bokalą alaus sėda prie savo automobilio Mercedes-Benz vairo ir bando važiuoti, Bendrasis pagalbos centras telefonu 112 sulaukė prieš pat vidurnaktį.

Skambinęs vilnietis pareigūnams perdavė automobilio valstybinį numerį ir nurodė kryptį, kuria iš Vilniaus centre esančios Ž.Liauksmino gatvės nuvažiavo automobilis.

Gavę tokią informaciją, sostinės policijos budėtojai visiems mieste patruliuojantiems ekipažams nurodė sustabdyti parlamentaro automobilį ir patikrinti vairuotojo blaivumą.

„Gal leistina alkoholio norma jo organizme ir neviršijo nustatytų ribų. Gal jis dar galėjo vairuoti. O gal jau nebegalėjo vairuoti... Tikrai nežinau, kiek jis iš viso išgėrė. Tačiau tikrai nemanau, kad Seimo nariui taip dera elgtis viešumoje. Iš pradžių geria alų, vėliau sėda prie vairo ir važiuoja“, – 15min.lt žurnalistui sakė naktį policijai skambinęs vilnietis.

Redakcijos žiniomis, policijos patruliams A.Nedzinsko vairuojamo automobilio sustabdyti nepavyko, parlamentaras ramiai parvažiavo namo.

Antanas: „Asmeninio gyvenimo nekomentuosiu“

Penktadienio rytą 15min.lt žurnalistas paties A.Nedzinsko paklausė, ar išvakarėse jis iš tiesų vairavo automobilį išgėręs alaus. Tačiau Seimo narys atsisakė bet ką komentuoti.

„Na, ką žmonės sako, tegul jie sako. Kitą kartą palaukite, patikrinkite ir viskas bus aišku. Asmeninio gyvenimo nenoriu viešinti. Jei policija būtų sustabdžiusi, būčiau patikrintas. O dabar atsisakau komentuoti asmeninį gyvenimą, jūsų teiginių nei patvirtinu, nei paneigiu“, – sakė seimūnas.

Kelis kartus klausiamas, vis dėlto gėrė alaus ar ne ir ar vairavo išgėręs, A.Nedzinskas vis kartojo, kad tikrai nekomentuos, ką veikia po darbo.

„Jei kažkas įvyktų, būčiau pagautas, patikrintas ir taip toliau. Bet kas būtų, jeigu būtų, aš nekomentuoju“, – kartojo Seimo narys.

Priminus, kad A.Nedzinskas nebėra privatus asmuo, seimūnas vis tiek nepanoro pasakoti, ar vairavo išgėręs: „Nebuvo jokio patikrinimo. Ar melas tai, ar ne melas, dabar jau neišsiaiškinsi. O žurnalistams aiškintis ir nereikia. Čia teisėsauga turi aiškintis“, – sakė parlamentaras.

Policijos duomenimis, per visus 2008 metus neblaivūs vairuotojai Lietuvoje sukėlė 502 avarijas, per jas 48 žmonės žuvo, dar 753 buvo sužaloti. Per 11 šių metų mėnesių neblaivūs vairuotojai jau sukėlė 278 avarijas, kuriose 33 žmonės žuvo ir 376 buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius