Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 16

Skandalingoje Kauno klinikinės ligoninės istorijoje žodį tarė ir teismas

Skandalų ir politinių rietenų draskomoje Kauno klinikinėje ligoninėje įtampą padidino ir teismo spendimas. Ketvirtadienį Kauno apygardos administracinis teismas nusprendė, kad miesto tarybos sprendimas sujungti Kauno 2-ąją ir Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikines ligonines ir laikinuoju direktoriumi skirti Kęstutį Mazurkevičių yra neteisėtas.
Prokuratūra tiria, ar K.Mazurkevičius nepažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo.
Prokuratūra tiria, ar K.Mazurkevičius nepažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį Kauno miesto taryba pagaliau paskelbė konkursą Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus postui užimti. Tačiau dabar visiškai neaišku, ar konkursas galės įvykti, nes teismas panaikino šios gydymo įstaigos, dviejų ligoninių junginio, teisinį statusą.

Kauno miesto taryba dvi Kauno ligonines nusprendė sujungti į vieną gydymo įstaigą 2010 m. balandžio mėnesį. Laikinuoju jos direktoriumi buvo paskirtas konservatorių remiamas Kęstutis Mazurkevičius.

Jau tada kilo neaiškumų dėl konservatoriaus Gedimino Žukausko balsavimo. Protokole pažymėta, kad jis pasisakė už ligoninių sujungimą, nors vardinio balsavimo metu G.Žukauskas pasisakė prieš. Įžvelgta, kad vardinis balsavimas galėjo būti suklastotas.

Sprendimo teisėtumu suabejojusi grupė tarybos narių kreipėsi į teisėsaugą.

Kauno miesto savivaldybės administracijos prašymu Kauno miesto apylinkės prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Kauno klinikinės ligoninės laikinojo direktoriaus K.Mazurkevičiaus veiksmų. Jis įtariamas dokumentų klastojimu ir lėšų iššvaistymu.

Pagrindiniais žygio prieš K.Mazurkevičių įkvėpėjais laikomi Kauno miesto tarybos narys, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas A.Orlauskas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Stankevičius.

A.Orlauskas aiškino, jog teismo sprendimas reiškia, kad praėjusių metų Kauno miesto tarybos sprendimas dėl ligoninės pertvarkos yra teisėtas, neteisėtas tik šių metų kovo mėnesio sprendimas laikinuoju direktoriumi skirti K.Mazurkevičių. A.Orlausko nuomone, dabar atsirado visos teisinės sąlygos atleisti K.Mazurkevičių.

Po atostogų grįžęs į darbą rugsėjo 5 dieną K.Mazurkevičius savo kabinete rado mėgėjiškai sukonstruotą pasiklausymo įrangą. Policija nustatė, jo aparatūra yra žaislinė, nors klausytis pokalbių įmanoma.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius