Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 14

Skatins įdarbinti neįgaliuosius

Nors darbdaviai pastebi, kad neįgalūs žmonės itin brangina savo darbo vietą, yra labai motyvuoti, jie ne mažiau aštriai nei sveikieji susiduria su nedarbo problema.
Pavadinimas
Dažno darbdavio vertinami kaip puikūs darbuotojai, neįgalieji susiduria su itin aštria nedarbo problema. / „Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu Klaipėdos teritorinėje darbo biržoje siūlomos tik trys darbo vietos neįgaliems žmonėms. Per pastarąjį pusmetį Klaipėdos regione įdarbintas 91 neįgalumą turintis asmuo. Iš jų dauguma įdarbinti nuolatiniam darbui, kiti – terminuotam. Tačiau per tą patį laikotarpį buvo užfiksuoti net 335 neįgalumą turintys bedarbiai.

Viliamasi, kad situacija ims keistis prasidėjus specialiam projektui, kuriuo bus siekiama didinti neįgalių žmonių užimtumą. Nuo liepos mėnesio startuoja projektas „Parama neįgaliesiems“, kurį įgyvendins Lietuvos darbo birža per teritorinius padalinius. Preliminariai tam žadama skirti apie 27 mln. litų, iš kurių daugiau nei du trečdaliai –  Europos struktūrinių fondų parama.

Finansuos darbo vietų steigimą

Kiek tiksliai lėšų bus panaudota Klaipėdoje, kol kas neaišku, tačiau jau nuo metų pradžios skirta ir planuojama panaudoti daugiau nei pustrečio milijono litų. Šios lėšos skirtos neįgaliųjų, kurie pripažinti nedarbingi ar iš dalies darbingi, darbo vietoms subsidijuoti.

Ar tai paskatins Klaipėdos įmones aktyviau įdarbinti negalią turinčius žmones, kol kas lieka atviras klausimas. Šiomis dienomis Lietuvos darbo biržos tinklalapyje galima aptikti tik vieną darbo skelbimą neįgaliesiems, kuriame ieškoma vadybininkų. Siūloma dirbti už 1000 litų atlygį per mėnesį. 

Tarp neįgaliųjų – ir patyrę specialistai

Pasak Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktoriaus pavaduotojo Egidijaus Palevičiaus, darbdaviai siūlydami laisvas darbo vietas neįgaliesiems, atsižvelgia, kad jie atitiktų keliamus kvalifikacinius reikalavimus tai darbo vietai užimti, kad darbas atitiktų jų sveikatos būklę. Anot E.Palevičiaus, dauguma įsidarbinusių neįgaliųjų  dirba nekvalifikuotą darbą, tačiau yra ir savo vietą darbo rinkoje radusių patyrusių specialistų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius