-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 30

„Skenduolis“ tebemirksta

Vasario mėnesį Klaipėdos žvejų uostelio prieplaukoje nuskendęs laivas tebeplūduriuoja teršdamas gamtą. Aplinkosaugininkai esą laivą tik retkarčiais apžiūri ir laukia, kol jo savininkai sugalvos, kaip juo pasirūpinti.
Uostelyje plūduriuojančio laivo savininkai neturi už ką iškelti.
Uostelyje plūduriuojančio laivo savininkai neturi už ką iškelti. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Trys laivo savininkai jį iš vandens iškelti turėjo iki gegužės 21-osios, tačiau laivas iki šiol pasviręs šonu mirksta ir užima vietą uostelyje. „Skenduolio“ šeimininkai iki šiol teisinosi, jog iškelti laivą iš vandens neturintys už ką – laivas jau dvejus metus nebevykdo žvejybinės veiklos, o jo iškėlimas ar kitoks likvidavimas gali atsieiti ne vieną tūkstantį litų.

Laivo savininkai kartą jau buvo bausti 100 Lt bauda už pareigos saugoti aplinką nevykdymą. Jei bauda būtų skirta antrąkart, jos dydis išaugtų dešimteriopai, tad laivo šeimininkai suskubo kreiptis į aplinkosaugininkus ir prašyti malonės. Pasak Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Andriaus Kairio, laivo savininkai paprašė terminą pratęsti dar dviem mėnesiams – iki liepos 21-osios. Aplinkosaugininkams jie ir šį kartą sakė neturintys reikiamų finansų, be to, laivas esą areštuotas, tad jo iškėlimas būtų tolygus praradimui.

Iki šiol, pasak A.Kairio, buvo svarstyti įvairūs variantai, kaip laivo atsikratyti. Vienas iš jų – iškelti skenduolį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos lėšomis, kadangi ši administruoja vadinamąjį žvejų uostelį. Tai būtų kraštutinis variantas. „Vyksta diskusija su uosto direkcija, galbūt bus nuspręsta iškelti laivą jos lėšomis, kurios vėliau bus išieškotos iš laivo savininkų“, – sakė A.Kairys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius