-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 20

Skolininkai ne savo noru

Dalis vilniečių netikėtai tapo „Vilniaus vandenų“ skolininkais, nes nesumokėjo už karštą vandenį. Iki gegužės 1 dienos gyventojai privalėjo pasirinkti karšto vandens tiekėją ir ruošimo būdą, tačiau iki šiol kyla nesklandumų tiems, kurie apsisprendė šilumą karštam vandeniui ruošti pirkti iš šilumos tiekėjo, o geriamąjį vandenį karštam vandeniui ruošti – iš vandens tiekėjo. Tai įtvirtinančias sutartis pasirašė dar tik kelios dešimtys daugiabučių, o šio formalumo neatlikę daugiau nei 700 namų gyventojai tapo skolininkais.
Nepasirašę naujų sutarčių vilniečiai tapo „Vilniaus vandenų“ skolininkais.
Nepasirašę naujų sutarčių vilniečiai tapo „Vilniaus vandenų“ skolininkais.

Priėmus naująją Šilumos ūkio įstatymo redakciją centralizuotai karštą vandenį gaunantiems gyventojams teko rinktis, ar jie vis dar nori, kad karštą vandenį jiems, kaip ir iki šiol, tiektų šilumos tiekėjas, ar karštu vandeniu pasirūpins savarankiškai. Pastarieji šilumą karštam vandeniui ruošti turi pirkti iš šilumos tiekėjo, o geriamąjį vandenį karštam vandeniui ruošti – iš vandens tiekėjo. Su kiekvienu tiekėju turi būti atsiskaitoma atskirai pagal įvadinius namo apskaitos prietaisus už visą suvartotą vandenį ar šilumos energiją.

Sutartys dar nepasirašytos

Problemų kilo, nes daugumos Vilniaus daugiabučių bendrijų ar administruojančių bendrovių atstovai, nors ir pasirinko antrąjį apsirūpinimo karštu vandeniu būdą, iki šiol nepasirašė naujųjų sutarčių su vandens ir šilumos tiekėjais. Teisės aktų, reglamentuojančių naująjį atsiskaitymo būdą, taip pat vis dar trūksta.

Anot UAB „Vilniaus vandenys“ Komunikacijos skyriaus vadovės Simonos Skalauskytės, pagal Energetikos ministerijos nurodymus šių namų gyventojai už suteiktas paslaugas privalėtų atsiskaityti pagal senąją tvarką, kai sąskaitas ir už šilumą vandeniui pašildyti, ir už vandenį pateikia šilumos tiekėjai. Tačiau „Vilniaus energija“ dabar iš jų renka mokestį tik už šilumą.

„Gyventojai turi išsirinkti namo atstovą, kuo greičiau pasirašyti su mūsų bendrove sutartį ir pradėti mokėti ne pagal butuose esančių skaitiklių, o pagal įvadinių namo skaitiklių rodmenis“, – sakė S.Skalauskytė.

Šiuo metu naujųjų sutarčių nepasirašiusių namų Vilniuje yra apie 730 (apie 70 sutartis jau pasirašė) – aut past.). Skola už vandenį auga jau ketvirtą mėnesį nuo gegužės 1-osios.

Nenorintiems, kad skolos už vandenį augtų, „Vilniaus vandenų“ atstovai pataria atšaukti apsisprendimą dėl savarankiško apsirūpinimo karštu vandeniu būdo ir laikinai grįžti prie iki šiol buvusiojo (kai namo karšto vandens tiekėjas buvo UAB „Vilniaus energija“), kol namą administruojanti įmonė arba namo savininkų bendrija sudarys reikiamas sutartis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius