Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

Skulptūros nebetrukdo

Audringą visuomenės reakciją sukėlusi žinia, kad Rotušės aikštės draugijos nariai pageidauja pakeisti Maironio bei Motiejaus Valančiaus paminklų vietas, privertė teisintis visuomenininkus.
Rotušės aikštės draugijai priklausantys verslininkai R.Mačiulaitis ir Ą.Gaižutis (dešinėje) piktinosi išpūstu skandalu.
Rotušės aikštės draugijai priklausantys verslininkai R.Mačiulaitis ir Ą.Gaižutis (dešinėje) piktinosi išpūstu skandalu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę draugijos narių surengtame pasitarime apie Rotušės aikštės problemas buvo užsiminta, kad du aikštėje stovintys monumentai, skirti Maironiui bei M.Valančiui, galėtų būti iškeldinti į kitas vietas. Savo idėją viešai išreiškęs dailininkas Augustas Ramonas tikino, jog tai padėtų išspręsti vieną aktualiausių šios miesto erdvės bėdų – išvaduoti aikštę nuo pernelyg didelio transporto srauto.

Nors dėl tokio kolegos pasisakymo draugijos nariai susitikime neprieštaravo, spaudoje pasirodžius straipsniui apie idėją iškelti paminklus, dalis jų išplatino pranešimą, kuriame nurodo, jog su A.Ramono pasisakymu nesutinka.

„Draugija neužsakė jokių skulptūrų iškėlimo projektų ir nereikalauja Maironio ir M.Valančiaus paminklų iškėlimo. Ši idėja nėra bendra draugijos nuomonė“, – rašoma išplatintame pranešime, kurį Rotušės aikštės draugijos tarybos vardu atsiuntė rotušės ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius bei verslininkai Ričardas Mačiulaitis, Vidimantas Žekas ir Ąžuolas Gaižutis. Pastarojo teigimu, paminklai – tikrai ne pats opiausias klausimas, dėl kurio buvo rengta konferencija.

„Tiesiog, norėjome iš įvairių sričių žmonių – draugijos narių, valdžios atstovų bei kitų – išgirsti, kokias jie mato aikštės perspektyvas. Viena iš pastabų buvo apie paminklus. Visi seniai žino, kad Senamiestyje jie statomi be aiškios tvarkos. Tačiau mūsų draugija tikrai nėra ta institucija, kuri galėtų tai pakeisti ar inicijuoti paminklų iškeldinimą“, – kalbėjo Ą.Gaižutis.

Priminsime, kad konferencijoje Rotušės aikštės bendruomenės atstovai pageidavo apgenėti arba iš viso nupjauti aikštėje augančius medžius, kurie esą kelia pavojų aplinkiniams. Aplinkosaugininkai artimiausiu metu ketina spręsti, kada būtų galima atlikti medžių tyrimus. Po jų turėtų tapti aišku, ar medžiai sveiki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius