Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 02

Skurdžioms krepšinio aikštelėms – špyga

Kol intensyviai ruošiamasi Europos krepšinio čempionatui, šią sporto šaką mėgstantiems kiemuose pažaisti klaipėdiečiams teks dar palaukti aikštelių remonto.
Kai kur krepšinio aikštelėse gyventojai stato savo automobilius.
Kai kur krepšinio aikštelėse gyventojai stato savo automobilius. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Uostamiestyje daugiabučių kiemuose, prie mokyklų yra daugybė apgriuvusių krepšinio aikštelių. Kai kurios jų jau nebenaudojamos ir gyventojai pradėjo tose vietose statyti savo automobilius.

„Aikšteles užkariauja vairuotojai. Oficialiai savivaldybė nėra gavusi nusiskundimų, tačiau paburbėjimų yra nemažai. Kas turi automobilį ir nėra vietos kur jį pastatyti – tam nesvarbu, kad čia kažkas žaidžia. Man asmeniškai pikta, kai automobilius palieka tvarkingose krepšinio aikštelėse“, – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius.

Anot jo, pagal atliktą analizę, šiuo metu uostamiestyje yra 80 krepšinio aikštelių, kurias būtina remontuoti. Tačiau to dar teks palaukti, kadangi remontui nėra pinigų.

Paskutinį kartą gatvės krepšinio aikštelės buvo remontuotos prieš ketverius metus. Pagal specialią 2005–2007 m. programą kapitaliai buvo suremontuotos 26 aikštelės. Darbams tada buvo išleista apie pusę milijono litų. Brangiausiai atsieina asfalto dangos keitimas. Naujas pagrindas kainuoja apie 20 tūkst. Lt.

Tačiau, pasak I.Pociaus, jau ir remontuotas aikšteles reikia tvarkyti. „Projektas buvo pristabdytas dėl sunkmečio. Tvirtinant šių metų biudžetą, pinigų krepšinio aikštelėms nebuvo skirta. Tikimės, kad kitąmet pavyks tęsti programą“, –  sakė I.Pocius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius