Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

Slaugos specialistų organizacija prabilo apie visuotinį streiką

Slaugos specialistus vienijanti organizacija aiškina, kad neribojamas jų darbo krūvis yra neprotingas ir pavojingas. Visi sveikatos priežiūros specialistai raginami apsvarstyti dvi galimybes – emigraciją arba visuotinį streiką.
Ilgus mėnesius ligoninėje praleidžiantys vaikai naujose palatose jausis linksmiau
Ligoninėje / A.Koroliovo nuotr.

Slaugos specialistų organizacijos teigimu, sveikatos priežiūros sritį kuruojantys politikai daugiau kaip dešimt metų „ignoruoja realų pacientų sveikatai ir gyvybei keliamą pavojų dėl neprotingo medikų darbo krūvio“.

„Rajono ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje viena slaugytoja dienos metu teikia slaugos paslaugas 25–35 pacientams. Naktį vienai slaugytojai tenka prižiūrėti ir 60 pacientų, iš kurių 85 proc. nevaikšto, 95 proc. negali be personalo pagalbos apsitarnauti. Tretinio lygio ligoninės Chirurgijos skyriuje nakties metu lieka budėti viena slaugytoja, kuri atsakinga už skyriuje gydomus 24 ir daugiau pacientų. Ką tai reiškia pacientams, paliekame spręsti patiems pacientams“, – teigiama organizacijos pranešime.

Be kita ko, lygindami su praėjusių metų pradžioje sumažėjusiu finansavimu sveikatos apsaugai, slaugytojų atstovai ragina „visus sveikatos priežiūros specialistus – gydytojus ir slaugytojas – rimtai apsvarstyti dvi galimybes – emigraciją arba visuotinį streiką“.

Lietuvos slaugos specialistų organizacija įkurta 1992 metais. Ji vienija 12 tūkst. narių, arba apie 52–53 proc. visų slaugos specialistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius