-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 05

Slidinėjimo trasos gali būti įrengtos 7 Kauno rajono vietose

Kauno rajono savivaldybėje pristatyta rajono slidinėjimo trasų studija, kurią atliko Kauno regiono plėtros agentūra.
Birštono slidinėjimo trasa
Birštono slidinėjimo trasa / N.Laurinavičiaus nuotr.

Studijos rengimo metu buvo įvertinta 16 vietų, kur būtų galima įrengti slidinėjimo trasas. Atsižvelgiant į suformuotus kriterijus atrinktos potencialios slidinėjimo trasos, kurios vėliau bus pasiūlytos investuotojams.

Slidinėjimo trasoms įrengti, ekspertų nuomone, Kauno rajone labiausiai tinka ,,Nemuno žiedo“ teritorija, Pyplių piliakalnis, šlaitai prie Marvelės transporto mazgo, Lazduonos, Karnavės  ir Narėpų kaimuose bei Domeikavoje. Dažniausiai tai yra šiauriniai 10–20 procentų nuolydžio šlaitai, kuriuose galima įrengti ir lygumų slidinėjimo, ir nusileidimo nuo kalno trasas. Šios vietovės yra arti vandens ir elektros pastočių, kurios svarbios dėl sniego gamybos, lengvai randamos. Šalia jų nebūtų problemų rasti vietos automobiliams, įrengti kitą infrastruktūrą.

Studijos rengėjai orientavosi į Kauno miesto ir rajono žiemos sporto mėgėjus, 300–1 000 lankytojų per dieną. Tikimasi, kad trasos bus panaudojamos ne tik žiemą, bet ir kitais metų laikais. Trasoms įrengti bus siekiama pritraukti įvairių lėšų ir privatų vietos kapitalą.

Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos vadovas Andrius Bublys teigia, kad pasirinktos vietovės pagal parametrus nėra blogesnės už tas, į kurias pramogauti ir sportuoti važiuoja  mūsų šalies žiemos sporto mėgėjai. Ši žiema parodė,  kad lietuviai mėgsta slidinėti, laisvalaikį leisti gryname ore, sportiškai, sveikai ir produktyviai.  ,,Lenkijoje ir Latvijoje trasų nuolydžiai panašūs, tad viską lems infrastruktūra“, – sakė A.Bublys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius