Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 24

Smegduobės kieme Kaune istorija tęsiasi: vamzdžių „nėra“, bet už nuotekas mokėti reikia

Neseniai rašėme apie į nepavydėtiną padėti patekusius kauniečius. Žemuosiuose Šančiuose, Rygos gatvės 20-ojo namo kieme prieš kelis mėnesius atsirado įgriuva, į kurią įsmuko vieno iš gyventojų automobilis. Bendrovės „Kauno vandenys“ apžiūrėjo avariją ir nustatė, kad reikia keisti kanalizacijos tinklą ir šulinius. Tačiau iki šiol niekas nepadaryta.
Smegduobė Šančiuose
Smegduobė Šančiuose / 15min.lt skaitytojo Donato Auskalnio nuotr.

„Kauno vandenų“ Avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas 15min.lt teigė, kad didžiausia problema, jog privatizuoto namo kieme esantys trys nuotėkų šuliniai ir kanalizacijos tinklas neturi savininko. „Jokioje dokumentacijoje jų nerandame. Jie nėra „Kauno vandenų“ nuosavybė, todėl mes negalime skirti lėšų jų remontui. Tokiems nėra numatyta lėšų“, – aiškino R.Stunžėnas.

Taigi, vadovaujantis šia logika, arba reikia niekam nepriklausanti turtą bandyti įteisinti ir perduoti „Kauno vandenims“, o tai yra labai ilga ir paini biurokratinė procedūra, arba patiems gyventojams savo lėšomis susitvarkyti kiemą, o tai yra labai brangu.

Rygos gatvės gyventojas Donatas Auskalnis, pagaliau šią savaitę gavęs raštišką „Kauno vandenų“ atsakymą, kodėl iki šiol nebuvo daromas joks remontas, stebisi: „Šių metų kovo 22 d. oficialiame Kauno savivaldybės puslapyje buvo paskelbta „Kauno vandenų“ informacija apie numatomus darbus: „Žygaičių g. 15, Palangos g. 12, Rygos g. 20 bus tvarkomos įgriuvos“.

„Taigi, vėl iškyla klausimas: jeigu buvo numatyta remontuoti, kodėl tai nebuvo vykdoma? Ir kodėl tik dabar buvome informuoti, kad nėra vamzdynų ir kanalizacijos šulinių dokumentų? Yra senas geras posakis : vagie kepure dega“, – piktinosi D.Auskalnis.

Jis taip pat klausia, kodėl, jei vamzdyno ir šulinių teoriškai nėra, visą laiką buvo mokama už nuotėkas? „Jų juk net negali būti, nes nėra vamzdyno“, – ironiškai svarsto kaunietis.

Vyras tvirtina savo akimis matęs, kaip vienas atvykusių apžiūrėti avarijos „Kauno vandenų“ darbuotojų žymėjosi planuose, nuo kurios iki kurios vietos reikia keisti vamzdžius.

Kol kas pasipiktinusių gyventojų bandymas rasti teisybę panašus į kovą su vėjo malūnais, o savivaldybės įmonė „Kauno vandenys“ linkusi vadovauti įstatymo raide, o ne sveiku protu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius