Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 15

Šmeižtą apie Sausio 13-ąją paskleidęs laidos vedėjas Aleksejus Pimanovas palieka Rusijos parlamentą, dirbs gynybos pramonėje

Šmeižtą apie Sausio 13-ąją paskelbusios Rusijos televizijos laidos vedėjas Aleksejus Pimanovas nusprendė atsistatydinti iš Rusijos parlamento aukštųjų rūmų, kad pereitų dirbti į Rusijos gynybos pramonę, pranešė Rusijos dienraštis „Kommersant“.
Aleksejus Pimanovas
Aleksejus Pimanovas / Kadras iš 1tv.ru laidos

Dienraščio teigimu, jis tikriausiai taps Rusijos gynybos pramonės milžinės „Oboronservis“ dukterinės įmonės „Krasnaja Zvezda“ vadovu. Oficialūs šaltiniai pranešimus apie A.Pimanovo paskyrimą vadina pernelyg ankstyvais, tačiau pažymėjo, kad esama abipusio suinteresuotumo.

Federacijos Tarybos reglamento komiteto vadovas Vadimas Tiulpanovas „Kommersant“ sakė, kad A.Pimanovas savo pareiškime dėl savanoriško parlamento nario mandato atsisakymo nurodė, jog tai daro dėl perėjimo į kitą darbą, tačiau savo naujosios darbovietės neįvardijo.

A.Pimanovas veda Rusijos televizijos „Piervyj Baltijskij kanal“ laidas „Žmogus ir įstatymas„ bei “Kremlius 9“ ir yra jų autorius.

Šį mėnesį propagandinėje laidoje „Žmogus ir įstatymas“ buvo paskelbta laida, kuri melagingai neigė 1991 metų sausį įvykdytą sovietų agresiją.

Šį mėnesį propagandinėje laidoje „Žmogus ir įstatymas“ buvo paskelbta laida, kuri melagingai neigė 1991 metų sausį įvykdytą sovietų agresiją.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų, tarp jų viena mergina – Loreta Asanavičiūtė, kuri pateko po tanko vikšrais ir mirė ligoninėje. Į medicinos įstaigas kreipėsi 580 nukentėjusiųjų.

Laidoje buvo teigiama, esą kaltė tenka patiems lietuviams. Po  tokio akibrokšto Lietuva trims mėnesiams uždraudė Rusijoje pagamintų laidų transliavimą rusišku Pirmuoju Baltijos kanalu.

Kaip rašo „Kommersant“, spalio 11-ąją „Žmogus ir įstatymas“ nagrinėjo „pedofilų forumo“ temą apie interneto pokalbių svetainę, kurioje esą buvo diskutuojama, „kaip apeiti įstatymus, palaikant santykius su 13-mete“. Tą forumą esą pastebėjo tinklalapio redakcija, kuri kreipėsi į Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnybą, prašydama jį uždaryti.

Tačiau tinklaraštininkai išsiaiškino, kad kompiuterio, iš kurio buvo paskelbta tą kontroversišką diskusiją inicijavusi žinutė, IP adresas yra registruotas Rusijos televizijos centre Ostankine, darydami išvadą, kad žurnalistai patys „kuria provokuojančias temas ir pranešimus, o vėliau aršiai trimituoja apie juos visam pasauliui“.

Kaip nurodo „Kommersant“, A.Pimanovas bent jau kol kas neplanuoja nutraukti savo darbo laidoje „Žmogus ir įstatymas“ ir kituose televizijos projektuose, nepaisant pastarųjų skandalų ir tikėtino perėjimo į naujas pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius