Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 30

Smiltynė neteko Mėlynosios vėliavos

Smiltynės paplūdimys neatitinka tarptautinių Mėlynosios vėliavos programos standartų.
Smiltynė neteks Mėlynos veliavos.
Smiltynė / Ginos Kubiliūtės nuotr.

Mėlynosios vėliavos programos tarptautinės tarybos pirmininkas Malcolmas J.Powellas, atlikęs kontrolinį 1-osios Smiltynės paplūdimio patikrinimą, nustatė, kad paplūdimys neatitinka privalomųjų kriterijų, todėl negali būti vadinamas Mėlynosios vėliavos paplūdimiu. Visi informaciniai stendai, ženklai, susiję su šia vėliava, turi būti iš paplūdimio kuo skubiau pašalinti.

Paplūdimys neatitiko tarptautinių Mėlynosios vėliavos standartų: paplūdimys ir jį supanti teritorija buvo nešvari, daug cigarečių nuorūkų, nebuvo informacijos apie savivaldybėje vykdomas aplinkosauginio švietimo veiklas, nebuvo konteinerių perdirbamoms atliekoms, prie gelbėjimo stoties esantis konteinerinis tualetas buvo užrakintas, informaciniame stende patiekti klaidingi vandens kokybės rezultatai.

Po šios sankcijos Lietuvoje liko 5 paplūdimiai, kuriems suteikta Mėlynoji vėliava: Botanikos sodo Palangoje, 1 ir 2 Melnragės Klaipėdoje, Juodkrantės bei Nidos Neringoje.

Šią programą administruoja Tarptautinis aplinkosauginio švietimo fondas. Mėlynoji vėliava – viena iš penkių šio fondo vykdomų programų, kurios tikslas – ekologinis švietimas bei ekologinius standartus atitinkanti bei gamtai nekenkianti veikla.

Mėlynoji vėliava paplūdimiui yra kaip sertifikatas, rodantis turistams iš viso pasaulio, kad šiame paplūdimyje yra švaru, jame teikiamos Europos standartus atitinkančios paslaugos (tualetas, dušas ir pan.).

Pavyzdžiui, Danijoje yra 217 tokių paplūdimių ir 68 jachtų bei katerių uostai, atitinkantys Mėlynosios vėliavos programos kriterijus.                                                     
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius