Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 23

Smulkiesiems verslininkams žadama atlaisvinti biurokratines vadžias

Ministrų kabinetas ir prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienio susitikime sutarė jau artimiausiu metu atlaisvinti biurokratines vadžias smulkiesiems verslininkams. Ypač didelių pokyčių gali sulaukti jauni, pradedantieji verslininkai.
Pastebima, kad šalyje daugėja parduodamų įmonių, kurias dažniausiai įsigyja kapitalo turintys fiziniai asmenys.
Verslas / AFP/Scanpix nuotr., „15min“ montažas

Prezidentė po susitikimo pareiškė, kad galvojant apie smulkųjį verslą pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į jaunus žmones ir sudaryti jiems palankias galimybes Lietuvoje pradėti savo verslą.

Prezidentė siūlo palengvinti verslo sąlygas naujai besikuriančioms nedidelėms įmonėms, pavyzdžiui, vienerius metus netaikyti joms jokių mokesčių. Palengvintas smulkiųjų įmonių kūrimas, prezidentės nuomone, sumažins nedarbą ir paskatins emigrantų sugrįžimą.

Kodėl neleidžiame pradėti, išdrįsti ir įsisukti, o paskui prisiimti visą atsakomybę? – klausė D.Grybauskaitė.

„Kodėl neleidus smulkaus verslo kokius metus netikrinti, neapmokestinti, leisti jiems dirbti? Kodėl pradedame nuo kontrolės, nuo darbo inspekcijų, nuo visokių funkcijų? Netgi nepradėję verslo žmonės turi praeiti kontrolės sistemas, atskaitomybę, mokesčius mokėti iš anksto ir t. t.“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Premjeras Andrius Kubilius antrino, jog nepaisant tokių pavojų, kaip šešėlinės ekonomikos augimas, toks variantas yra svarstytinas.

„Atskirose srityse tikrai matome galimybę sumažinti biurokratinių įvairių reglamentavimų, ypatingai jauniems žmonėms, kurie kuria savo verslą. Tą darome ir darysime sistemiškai ir artimiausiu metu. Šiandien sutarėme, kad per porą savaičių turėsime visą paketą, įvairiais aspektais brėžiantį smulkaus verslo ir jaunų, pradedančių verslininkų geresnes perspektyvas Lietuvoje“, – sakė ministras pirmininkas.

Pirmadienio susitikime buvo aptarti svarbiausi antrojo pusmečio darbai, kitų metų biudžeto formavimo aspektai, priemonės emigracijai stabdyti, nedarbui mažinti ir verslo aplinkai gerinti, energetika bei kiti strateginiai projektai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius