-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 26

Smurtas namuose: vyrai smaugia, daužo, spardo ir grasina nužudyti

Spardė, daužė, smaugė, grasino nužudyti ir moterį, ir jos mažametį sūnų. Tai – ne kovinio filmo scenarijaus elementai, tačiau žodžiai iš praėjusios paros Kėdainių policijos suvestinių.
Smurtas
Smurtas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors prieš kelis metus priimtas smurto artimoje aplinkoje įstatymas, turėjęs pažaboti smurtaujančius vyrus, tačiau panašu, kad ši priemonė, kaip ir gresianti baudžiamoji atsakomybė ar kieti areštinių gultai, smurtaujantiems vyrams – kaip nuo žąsies vanduo.

Žodis ne taip? Kaukšt į galvą. Priekaištai dėl alkoholio? Dar stipriau.

Žodis ne taip? Kaukšt į galvą. Priekaištai dėl alkoholio? Dar stipriau. Moterims, patyrusioms sutuoktinių smurtą, dažnai prireikia ir medikų pagalbos, o į šeimyninius konfliktus skubantys policijos pareigūnai žino – bent vienas iš konflikto dalyvių greičiausiai bus neblaivus.

Trečiadienį apie 16 val. Kėdainiuose, namuose, kilus tarpusavio konfliktui 23 metų vyras savo 22 metų sugyventinei du kartus delnu trenkė per galvą, tada sugriebęs trenkė moterį į sieną. Nuo smūgio moteriai buvo prakirsta galva, o jai nukritus ant žemės, vyras dar kelis kartus spyrė į šoną.

Dėl galvos traumos moteris pristatyta į Kėdainių ligoninės priėmimo skyrių. Medikai žaizdą susiuvo, ir moterį išsiuntė į Kauno klinikas.

Tos pačios dienos vakarą namuose 43 moterį sugyventinis pargriovė ant grindų, trankė galvą bei smaugė. 39 metų vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Į policijos pareigūnus kreipėsi ir 29 metų Pelėdnagių seniūnijos gyventoja. Pasak moters, trečiadienio vakarą namuose neblaivus 27 metų sutuoktinis, laikydamas rankose peilį puolė ją ir jos vienuolikmetį sūnų. Girtas vyras grasino juos abu papjauti arba užmušti.

Policijos pareigūnai vyrą sulaikė, jis taip pat uždarytas į areštinę.

Kaip „Kėdainių naujienoms“ sakė Kauno apskrities VPK Kėdainių PK viršininkas Gintautas Dirmeikis, 99 procentai smurto artimoje aplinkoje atvejų fiksuojama tuomet, kai vienas ar abu sutuoktiniai (sugyventiniai) būna neblaivūs.

„Tačiau smurto artimoje aplinkoje įstatymas tėra priemonė, taip – kaip instrumentas, kokio anksčiau, kol nebuvo šio įstatymo, mes neturėjome“, – teigė pareigūnas.

Kiekvieną kartą dėl smurto artimoje aplinkoje pradedamas ir ikiteisminis tyrimas, o smurtautojas išvežamas į areštinę.

Tačiau įstatymas, pasak G.Dirmeikio, yra tik įstatymas: „Turi keistis pats žmogus ir visuomenė, vyro požiūris į moterį. Turi praeiti daug laiko, kol mūsų visuomenė taps kitokia“, – teigė Kėdainių policijos viršininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius