-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 10

Sniegas Kaunui vėl buvo netikėtas (nuotraukos)

Apie tai, jog ketvirtadienį Lietuvoje bus itin žiemiškos oro sąlygos, sinoptikai pranešė praėjusią savaitę, o prieš kelias dienas dar kartą priminė ruoštis pūgoms ir įvairiems žiemiškiems krituliams. Tačiau perspėjimai Kauno neišgelbėjo nuo problemų.
Oro uoste
Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ryte miestiečiai išvydo užpustytas gatves ir šaligatvius, nors kelininkai tikino dirbę visą naktį. Nepatogumų patyrė ir vakar iš Kauno oro uosto skridę keleiviai. Kai kurie skrydžiai vėlavo daugiau nei tris valandas.

Rytiniai skrydžiai vėlavo

Vakar ryte iš Kauno į Diuseldorfą, Dubliną ir Rygą turėję skristi keleiviai įstrigo oro uoste. Dėl sudėtingų oro sąlygų kelioms valandoms buvo atidėti pigių skrydžių kompanijos „Ryanair“ reisai į Dubliną ir Diuseldorfą ir aviakompanijos „airBaltic“ skrydis į Rygą. Pastarasis iš Kauno išskrido vėluodamas beveik 4 valandas. Didžiąją laiko dalį keleiviai ir lėktuvo įgula praleido orlaivyje, laukdami, kol Kauno oro uostas pasirūpins skrydžiui tinkamomis sąlygomis.

Galima turėti nežinia kiek technikos, išleisti milijonus, bet prieš stichiją vis tiek nepakovosi. Kartais reikia tiesiog palaukti. Visur turi būti pamatuotos pastangos ir įvertinta situaciją. Sakė A.Šliupas.

„Informacijos, dėl ko neskrendame, niekas neteikia. Tačiau pilotas piktinosi oro uosto techninio personalo darbu. Iš pradžių ilgai laukėme, kol skrydžiui paruoš apledėjusį „Ryanair“ lėktuvą. Kai galų gale privažiavo valyti „airBaltic“ lėktuvo, pasibaigė kažkoks skystis. Tuomet vėl teko laukti, kol atsiuntė naują valytuvą“, – sakė kelias valandas lėktuve praleidę lietuviai, skridę į Rygą. Dėl to, jog 8.15 val. išskristi iš Kauno turėjęs lėktuvas į pakilo tik 11.58 val. dalis keleivių Rygos oro uoste pavėlavo į kitus skrydžius.

Tačiau Kauno oro uosto administracija tikino, kad padaryta viskas, kas reikalinga. „Oro sąlygos buvo tokios, jog vėlavimų negalėjome išvengti. Tačiau, nors ir vėluodami, visi suplanuoti skrydžiai įvyko. Naktį daug prisnigo, o ryte pradėjo lyti, todėl teko pasirūpinti, kad takas nebūtų apledėjęs. Jo paruošimas reikalavo daug daugiau laiko ir pastangų“, – sakė Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

Sniego laukė

Kritikos strėlės vėl lėkė ir į Kauno gatves valančią bei barstančią bendrovę „Kauno švara“. Tiesa, šįkart kauniečiai buvo atlaidesni – dažnas pripažino, kad miesto gatvės buvo pravažiuojamos. „Kauno švaros“ Miesto valymo skyriaus viršininkas Darius Visockis tikino, kad darbuotojai nuo sniego miestą vadavo visą naktį, o paryčiais pabarstė pagrindines miesto gatves, įkalnes, viadukus, tiltus, laiptus ir stoteles. Dieną miestas dar kartą bastytas.

„Kritulių kiekis buvo įspūdingas. Tačiau mes padarėme daug: gatvės pravažiuojamos, neslidžios, tiek, kiek neslidžios jos gali būti žiemą. Kiek reikės, tiek budėsime ir dirbsime tokiu ritmu, kaip dabar“, – sakė bendrovės atstovas.

„Artimiausią parą daug kur Lietuvoje, taip pat ir Kaune, žadama pūga. Pūs stiprus vėjas – aplink Kauną 15–16 m/s stiprumo. Snigti daugiau neturėtų, taigi, bus pustomas tik jau iškritęs sniegas“,– sakė Kauno meteorologijos stoties viršininkas Vitas Laurynaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius