Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 07

Sniegui valyti – daugiau nei pusantro milijono

Tokią sumą, o tiksliau 1,6 mln. litų teko išleisti uostamiesčio savivaldybei vien per gruodžio mėnesį likviduojant neeilinės žiemos padarinius.
Kai kurie klaipėdiečiai į talkas būrėsi praėjusį šaštadienį.
Kai kurie klaipėdiečiai šią žiemą kiemus valėsi neraginami. / I.Ozturhan/15min.lt. nuotr.

Nors miesto gatves nuo sniego valančios bendrovės ir butų valdos ne kartą sulaukė valdžios ir gyventojų priekaištų už prastai atliekamus darbus, skaičiuojama, jog kai kuriomis gruodžio dienomis miesto gatvių ir kiemų valymas miestui galėjo kainuoti apie 50 tūkst. litų per dieną.

Pasipiktinusių žmonių skambučių ne kartą sulaukė ir miesto savivaldybės darbuotojai, esą jie eilinį kartą nebuvo pasiruošę žiemai ir nesugebėjo užtikrinti valymo paslaugų efektyvumo. Pasak Klaipėdos savivaldybės mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės, vien kaltinimais pasiekti tvarkos nepavyks: „Ir patys gyventojai turi būti suinteresuoti išsivalyti savo kiemus, kadangi ši žiema savo kritulių gausa – neeilinė. Mes ne kartą raginome gyventojus ir privačias bendroves bei organizacijas prisidėti ir išvalyti sniegą bent jau savo kiemuose ar aplink biurų patalpas, tačiau į raginimus atsiliepė nedaugelis”, – sakė vicemerė.

Jos teigimu, gyventojams už kiemų valymą mokėti nereikėjo, ši paslauga buvo teikiama skiriant lėšų iš miesto biudžeto. J.Simonavičiūtė neneigė, kad užsitęsus tokios oro sąlygoms, kokios buvo lyg šiol, sumos už miesto valymo nuo sniego paslaugas gali dar išaugti ir joms padengti reikės iešktoti papildomų resursų. 

Aikštelės – perpildytos

Sniego sankaupos šią žiemą buvo vežamos į tris aikšteles, esančias Pievų, Medelyno ir Žardupės gatvėse, tačiau šios jau perpildytos. Per praėjusį mėnesį į jas suvežta apytikriai 6 tūkst. kubinių metrų sniego, tad miesto valdžia ketina ieškoti naujos aikštelės. Kaip vieną iš variantų specialistai svarsto apie erdvę Pietinėje miesto dalyje šalia prekybos centro „BIG”. Sniegas būtų iškraunamas ant nebaigtos tiesti gatvės dalies, kuri priklauso miestui, tačiau toks sprendimas dar nepriimtas. 

Pritrūko kastuvų

Dar gruodžio pabaigoje dvi bendrovės – „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras" ir įmonė „City Service“ ėmėsi iniciatyvos aprūpinti gyventojus kastuvais. Juos nemokamai dalino uostamiesčio gyventojams, kad šie sudalyvautų akcijoje „Ginkimės nuo sniego“ir savo jėgomis prisidėtų prie miesto valymo.  Anuomet nemokamus kastuvus išgraibstė ir valyti kiemus pasižadėjo būrys uostamiesčio gyventojų. Pasak vicemerės J.Simonavičiūtės, kastuvų dalinimo akcija tęsis ir kitą savaitę, esą šiuo metu akciją organizuojančioms įmonėms jų tiesiog sunku įsigyti dėl stygiaus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius