-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 26

„Snoro“ savininkai Londone gali slėptis dar porą metų

Lietuva sulaukė palankaus Londono teismo sprendimo – buvę „Snoro“ savininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas atiduodami Lietuvai. Tačiau Londone jie gyventi gali dar bent porą metų, sekmadienį vakare pranešė TV3 laida „Savaitės komentarai“.
Raimondas Baranauskas, Vladimiras Antonovas
Raimondas Baranauskas, Vladimiras Antonovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Snoro“ savininkai iš Lietuvos dingo tada, kai indėlininkai pikti būriavosi prie „Snoro“ skyrių, o Lietuvos bankas su Finansų ministerija naktimis svarstė, ką daryti toliau.

Tą pačią naktį, kai nutarta „Snorą“ skelbti nemokiu banku, Londone sulaikyti buvę jo savininkai V.Antonovas ir R.Baranauskas.

Šią savaitę Jungtinės Karalystės Vestminsterio Magistrato teismas pranešė, kad sutinka išduoti Lietuvai buvusius „Snoro“ savininkus. Tačiau tai nereiškia, kad jie iškart grįš į Lietuvą.

Kaip TV3 televizijai sakė jų advokatas Gytis Kaminskas, kaltinamieji nusprendė skųsti tokį JK teismo sprendimą.

Panašu, kad Kauno tardymo izoliatoriuje jiems paruoštos vietos dar kurį laiką bus užimtos kitų, – sakė teisininkas.

Televizija primena Daktarų gaujos narį Kęstutį Martuzevičių – šampaniniu pravardžiuotas vyras, kaltinamas dviguba žmogžudyste ir kitais nusikaltimais, jau daugiau nei dvejus metus sėkmingai išsisukinėja nuo ekstradicijos į Lietuvą. Jo išlaikymas Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojams jau kainavo daugiau nei pusę milijono litų. Jis britų teismams vieną po kito pateikia apeliacijas ir skundus, neva jaučiasi persekiojamas, aiškina, kad Lietuvoje šališki teismai, o kalėjimo sąlygos pažeis jo teises.

Argumentai panašūs į tuos, kuriuos naudoja ir V.Antonovas su R.Baranausku.

„Tai yra galimas persekiojimas dėl politinių motyvų, galimas teisės į nešališką teismą pažeidimas, taip pat kalėjimo sąlygos“, – sakė Tomas Krušna, Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras.

„Ši byla, reikia pastebėti, tęsiasi labai ilgą laiką. Panašu, kad Kauno tardymo izoliatoriuje jiems paruoštos vietos dar kurį laiką bus užimtos kitų“, – sakė Karolis Liutkevičius, Žmogaus teisių stebėjimo instituto teisininkas.

Kas Lietuvoje laukia R.Baranausko ir V.Antonovo?

Ekstradicijos bylos laimėjimas reiškia, kad Lietuva galės pati teisti buvusius „Snoro“ savininkus už banko sužlugdymą.

V.Antonovas ir R.Baranauskas Lietuvoje bus kaltinami turto išeikvojimu ir neteisėtu turto pasisavinimu, maksimali bausmė – 10 metų. Taip pat jie bus teisiami už dokumentų klastojimą. Maksimali bausmė pagal šį Baudžiamojo kodekso punktą – 6 metai kalėjimo.

Už nesąžiningą pajamų apskaitą jiems gresia dar 4 metai kalėjimo. R.Baranauskas ir V.Antonovas bus baudžiami ir už piktnaudžiavimą ir už piktnaudžiavimą tarnyba. Už tai jiems gresia 6 metai kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius