Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 24

Socdemų šachas valstiečiams: mažumos vyriausybė – mieliau nei valdžia?

Panašu, kad Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) žengia savo žingsnį derybose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Kaip ir konservatoriai, LSDP deklaruoja netrykštanti noru eiti į koaliciją su LVŽS ir netgi užsimena apie mažumos vyriausybę.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokią poziciją pirmadienį vakare paskelbė LSDP atsakingasis sekretorius, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

„Nors mūsų apetitas valdžiai vis dar stiprus (iš inercijos), bet dar suvokiame, kad koalicija su valstiečiais žaliaisiais yra spąstai.

Valstiečių žaliųjų frakcijos sudėtis įspūdingai marga ir nepatyrusi. Bus daug pareiškimų, atsitraukimų, keistų iniciatyvų ir nesėkmių. Mes nedegam noru už tai prisiimti atsakomybės.

Tačiau mielai palaikytume geras idėjas ar galbūt net mažumos vyriausybę, jei konservatoriai taip pat nuspręstų likti opozicijoje“, – per „Facebook“ pranešė G.Paluckas.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis jau nuo sekmadienio vakaro kritiškai vertina darbo su LVŽS galimybes. Jis taip pat piktinasi Ramūno Karbauskio sprendimu derybas dėl valdžios vykdyti dviem frontais – ir su konservatoriais, ir su LSDP.

Konservatoriai primygtinai reikalauja į derybas traukti liberalus, tačiau R.Karbauskis jų koalicijoje matyti nenori. Savo ruožtu, Liberalų sąjūdžio atstovai taip pat deklaruoja nematantys galimybių dirbti su LVŽS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius