-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 17

Socialdemokratai ieško kuo pakeisti Vytenį Andriukaitį: tarp variantų – Juozas Olekas

Lietuvos socialdemokratų partija laužo galvas ieškodama, kuo pakeisti į eurokomisaro postą deleguojamą sveikatos reikalų ministrą Vytenį Andriukaitį. Vienas iš aptarinėjamų variantų – partijos lyderių rokiruotė. Svarstoma galimybė dabar krašto apsaugos ministro pareigas einantį Juozą Oleką siūlyti į sveikatos apsaugos ministrus, o šalies gynyba pavesti rūpintis dabartiniam Seimo vicepirmininkui Gediminui Kirkilui.
Juozas Olekas
Juozas Olekas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Keli įtakingi socialdemokratai pirmadienį 15min.lt patvirtino, kad šis variantas vienas iš priimtiniausių partijos vadovybėje.

Tuo tarpu socialdemokratų pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį tvirtino, kad po prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijos antrai kadencijai greičiausiai keisis tik du ministrai – sveikatos apsaugos ir aplinkos – mat tiek V.Andriukaitis, tiek Valentinas Mazuronis ruošiasi išvykti dirbti į Briuselį.

Nekalbūs buvo ir abu kandidatai į naujas pareigas. J.Olekas tvirtino, nieko apie tokį planą kol kas negirdėjęs.

„Galbūt kas nors ir turi kokių nors planų, bet kol kas dirbu savo darbą, esu juo patenkintas ir tikiuosi, kad jį galėsiu tęsti. Kol kas tikiuosi tęsti darbą kaip krašto apsaugos ministras“, – 15min.lt sakė jis.

G.Kirkilui planas atrodo nerimtas 

Seimo vicepirmininko pareigas einantis G.Kirkilas aiškino šiuo metu esantis Atėnuose ir apie jam ruošiamą krašto apsaugos ministro postą tikino nieko negirdėjęs.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gediminas Kirkilas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gediminas Kirkilas

Jeigu bus toks pasiūlymas, tada ir galvosiu, bet aš manau, kad nerimta tai. Nemanau, kad taip atsitiktų“, – kikeno G.Kirkilas.

Tiesa, krašto apsaugos ministro pareigos G.Kirkilui nebūtų naujiena. Jis krašto apsaugos ministru dirbo nuo 2004 iki 2007 m. Seime ilgus metus priklausė Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

Tuo tarpu sveikatos apsauga nesvetima sritis J.Olekui. Pagal išsilavinimą gydytojas J.Olekas 2003–2004 m. ėjo sveikatos apsaugos ministro pareigas.

Jei socialdemokratai J.Oleko nenuspręs persodinti į V.Andriukaičio kėdę, kitas svarstomas variantas, kad sveikatos apsaugos ministru gali tapti kardiologas Pranas Šerpytis.

V.Andriukaičio kandidatūrą į eurokomisarus jau yra patvirtinusi partija ir prezidentė. Kol kas jis nėra sulaukęs tik valdančiosios koalicijos palaiminimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius