Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 25

Socialdemokratai kaltina ministrą Gintarą Steponavičių neetišku elgesiu

Opozicijai priklausantiems socialdemokratams užkliuvo švietimo ir mokslo ministro vieno Liberalų sąjūdžio lyderių Gintaro Steponavičiaus veikla organizuojant šviečiamąjį renginį mokytojams. Šis aiškinasi tai darąs ne kaip ministras, o kaip Seimo narys.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Parlamento Socialdemokratų frakcija ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Liberalų sąjūdis ir asociacija „Noriu į mokyklą“ šį penktadienį ir šeštadienį organizuoja šviečiamąjį renginį mokytojams „Ką daryti, kad vaikai norėtų mokytis?“. „Tačiau mokykloms išsiųstus kvietimus pasirašė ne minėtų organizacijų atstovai, o švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius. Mokytojai už minėtą renginį raginami susimokėti 50–70 Lt“, – pastebi socialdemokratai.

„Renginys ir jo tematika tikrai aktuali ir būtina diskutuoti. Tačiau organizavimo metodai ne tik neetiški, kyla klausimų dėl jų teisėtumo. Jeigu Liberalų sąjūdis ir kita organizacija inicijuoja komercinį renginį, tuomet kodėl į jį kviečia pats ministras?“ – klausė partijos pirmininko pavaduotojas Justas Pankauskas.

Ketvirtadienį Vyriausybės valandoje Seime socialdemokratas Algirdas Sysas klausė G.Steponavičiaus, ar šis nemano supainiojęs viešuosius ir privačius interesus. Parlamentaras teiravosi,  ar tai nėra bandymas papildyti partijos kasą, reklamuojant renginį ministro vardu.

G.Steponavičius aiškino kviečiąs mokytojus ne kaip ministras, o kaip Seimo narys.

Kviečiau ne kaip ministras, o kaip Seimo narys. Suprantu, kad tų renginių, kuriuose tarp organizatorių figūruoja partija, kurios esu deleguotas į ministrus, neturėčiau daryti kaip ministras, – tvirtino G.Steponavičius.„Mano vardu visos – 1 300 su trupučiu – Lietuvos mokyklos yra gavusios kvietimą į savaitgalį vyksiančią konferenciją. Bet jos tai yra gavusios iš mano Seimo nario elektroninio pašto dėžutės. Kviečiau ne kaip ministras, o kaip Seimo narys. Suprantu, kad tų renginių, kuriuose tarp organizatorių figūruoja partija, kurios esu deleguotas į ministrus, neturėčiau daryti kaip ministras“, – tvirtino politikas. Iš tiesų Švietimo ir mokslo ministerija apie šį renginį neinformuoja.

Anot ministro, tai, kad „kokius 5 proc. visų renginio sąnaudų padengs tas mokestis, yra labai normalu ir parodo žmonių suinteresuotumą prisidėti“. Jis pabrėžė, kad nurodyta ne partijos, o vienos iš visuomeninių organizacijų banko sąskaita.

Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius žurnalistams sakė manąs, kad ministro paaiškinimas turi „pagrindimą“.

„Tikrai nesu susipažinęs su šiuo atveju, tikrai paprašysiu, kad man būtų pateikta daugiau informacijos. Bet ministro paaiškinimas, kad jis šį renginį organizuoja ne kaip ministras, o kaip Seimo narys, kaip politikas, turi tam tikrą pagrindimą“, – įsitikinęs premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius