-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 07 /12:49

Socialdemokratai rado, ką kaltinti dėl nesėkmės rinkimuose

Socialdemokratų partijos lyderis, premjeras Algirdas Butkevičius sako netikintis, kad Lietuvą galėtų užpulti Rusija, tačiau svarsto, kad per praėjusius prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimus buvo galima labiau orientuotis į to bijančių žmonių jausmus.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Partijos tarybos posėdyje šeštadienį jis atkreipė kolegų dėmesį, kad geopolitine situacija konkurentai sėkmingai pasinaudojo.

„Mes neįvertinome geopolitinės padėties arba ją vertinome šiek tiek prieš žmonių sužadintus jausmus. Vieni kalbėjo už tai, kad grėsmė yra Lietuvai ir gali Rusija užpulti Lietuvą. Aš tai tuo netikėjau ir dabar netikiu, galiu atvirai pasakyti, nes mes skaitome truputį kitą informaciją, kurią gauna premjeras, prezidentė, Seimo pirmininkė, Nacionalinis saugumo ir gynybos komitetas“, – dėstė A.Butkevičius.

Prieš partijos tarybos posėdį jis žurnalistams sakė, kad tarp priežasčių, kodėl socialdemokratams EP rinkimai nebuvo labai sėkmingi, yra ir rinkodaros klaidos – esą neužtikrintas pakankamas reklamos kiekis paskutinę savaitę iki rinkimų.

Anot jo, visuomenės gąsdinimas konkurentams pasiteisino.

„Ir jūs žinote, kiek žmonių patikėjo, kad yra grėsmė? Aišku, niekas nesako, kad visiškai jos gali nebūti. 70 procentų. O mes su krašto apsaugos ministru, su kitais mūsų partijos lyderiais kalbėjome kitaip. O žinote, kas yra rinkimai? Rinkimai iš dalies yra pagrįsti žmonių jausmais“, – aiškino socialdemokratų vadovas.

Rado, kas kaltas dėl nesėkmės EP rinkimuose

Prieš partijos tarybos posėdį jis žurnalistams sakė, kad tarp priežasčių, kodėl socialdemokratams EP rinkimai nebuvo labai sėkmingi, yra ir rinkodaros klaidos – esą neužtikrintas pakankamas reklamos kiekis paskutinę savaitę iki rinkimų.

Partijos vicepirmininkas, sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis savo ruožtu žurnalistams sakė, kad klaida buvo Zigmantą Balčytį ir kelti prezidentu, ir skirti jį partijos sąrašo lyderiu EP rinkimuose.

„Akivaizdu, kad buvimas dviejose pozicijose nemobilizavo rinkėjų visoje Lietuvoje (...) Manau, kad šitas buvimas dviejose pozicijoje sukėlė dviprasmybių“, – kalbėjo V.P.Andriukaitis.

Jo vertinimu, partija taip pat suklydo per vėlai pradėjusi „ryškinti kandidatą į prezidentus“.

Po socialdemokratams nesėkmingų rinkimų iš partijos centrinio rinkimų štabo vadovo pareigų atsistatydino teisingumo ministras Juozas Bernatonis, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas paliko Vilniaus skyriaus vadovo poziciją.

Gegužės 25 dieną per Europos Parlamento rinkimus LSDP surinko 17,27 proc. rinkėjų balsų ir gavo du mandatus EP vietoje turėtų keturių.

Partijos kandidatas į prezidentus europarlamentras Zigmantas Balčytis pralaimėjo Daliai Grybauskaitei, surinkęs 40,14 proc. balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius