Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 01

Socialdemokratai sustabdė korupcija įtariamų R.Pudževelio ir K.Povilaičio narystę

Ketvirtadienį sušauktame Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno rajono skyriaus valdybos posėdyje priimtas sprendimas sustabdyti korupcija įtariamų Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Ričardo Pudževelio ir vicemero Kęstučio Povilaičio narystę partijoje.
Ričardas Pudževelis atvesdintas į teismą
Ričardas Pudževelis atvesdintas į teismą / 15min fotomontažas

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo Specialiųjų tyrimų tarnyba jau pirmadienį sulaikė penkis asmenis, tarp jų – Kauno rajono administracijos direktorių Ričardą Pudževelį, jo sutuoktinę ir vienos bendrovės direktorių. Atliktos kratos Kauno rajono savivaldybės patalpose ir su tyrimu susijusiose privataus kapitalo įmonėse.

R.Pudževelį ir, kaip įtariama, jam kyšį davusį verslininką UAB „Roalsa“ direktorių Saulių Bartašiūną teismas trečiadienį leido suimti dviems savaitėms. Kitiems trims įtariamiesiems paskirtos lengvesnės kardomosios priemonės.

Teismo duomenimis, administracijos direktorius 2014 metų rugpjūtį susitarė su verslininku S.Bartašiūnu, kad jo vadovaujamos įmonės lėšomis bus įsigytos R.Pudževeliui ir jo sutuoktinės statomam gyvenamajam namui Kauno rajone reikalingos statybinės medžiagos. Jie susitarė, kad įmonės apskaitoje bus nurodyta, jog šios medžiagos bus panaudotos jo įmonei renovuojant Kauno rajono savivaldybei priklausančias šilumos katilines.

Nusikaltimas truko apie dvejus metus. Įtariama, kad R.Pudževelis tai koordinavo ir inicijavo. Teismas pažymi, kad jis, būdamas valstybės tarnautojas, piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi, siekdamas turtinės naudos sau ir savo sutuoktinei.

Nuotr. iš lsdpkaunor.lt/Kauno rajono vicemeras socialdemokratas Kęstutis Povilaitis
Nuotr. iš lsdpkaunor.lt/Kauno rajono vicemeras socialdemokratas Kęstutis Povilaitis

Tęsdami tyrimą STT agentai trečiadienį sulaikė dar keturis asmenis, vienas jų – 48-rių metų Kauno rajono vicemeras socialdemokratas Kęstutis Povilaitis.

Visi asmenys sulaikyti dviems paroms, pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo.

K.Povilaitis buvo laikomas dešiniąja Kauno rajono meri socialdemokrato Valerijaus Makūno ranka. R.Pudževelis ir K.Povilaitis buvo LSDP Kauno rajono skyriaus prezidiumo nariai, o V.Makūnas yra skyriaus pirmininkas.

Kauno rajono savivaldybės opozicijoje esantys liberalai teigia, kad STT pareigūnams sulaikius du Kauno rajono savivaldybės vadovus, iš pareigų turi trauktis ir rajono meras V.Makūnas.

„Sunku patikėti, kad išskirtinę vienybę demonstravusioje, mero sudarytoje komandoje dirbantys žmonės nežinojo apie galimai neteisėtus bendražygių veiksmus. Siekiant žengti žingsnį link visuomenės pasitikėjimo atstatymo ir išlaikant aukščiausius vakarietiškos politikos standartus, raginame savivaldybės merą Valerijų Makūną, kaip įtarimus sukėlusios komandos formuotoją, prisiimti politinę atsakomybę ir atsistatydinti“, - ketvirtadienį pranešime cituojamas Kauno rajono tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Gintautas Krilavičius.

Opozicija ragina merą nedelsiant sušaukti savivaldybės tarybos posėdį susidariusiai situacijai aptarti.

Pats V.Makūnas BNS trečiadienį sakė ketinantis prisiimti atsakomybę, jeigu įtarimai aukštiems savivaldybės pareigūnams pasitvirtintų. Tačiau jis nedetalizavo, ką tai reiškia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius