-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 07

Socialdemokratai svarstys Broniaus Bradausko pasitraukimo iš pareigų klausimą

Antradienį renkasi Seimo socialdemokratų partijos frakcija. Susitikime vienas iš svarstomų klausimų turėtų būti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Broniaus Bradausko pasitraukimas iš pareigų, nes jo sūnus laimėjo konkursą į Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovus.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dainorui Bradauskui laimėjus konkursą į Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovus, Seimo opozicija pareikalavo, kad parlamento vadovybė atšauktų jo tėvą iš komiteto, vykdančio ir mokesčių inspekcijos parlamentinę kontrolę, pirmininkų. Pasak, Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus, remiantis Seimo statutu, parlamentarai privalo vengti interesų konflikto. Premjeras ir socialdemokartų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius prėjusią savaitę pareiškė, kad B. Bradauskas trauksis pats.

Jis teisiškai galėtų nesitraukti, bet jis puikiai supranta, kad etiniu požiūriu tai būtų labai plačiai eskaluojama, – sakė ministras pirmininkas A. Butkevičius.

„Jis teisiškai galėtų nesitraukti, bet jis puikiai supranta, kad etiniu požiūriu tai būtų labai plačiai eskaluojama“, – sakė ministras pirmininkas A. Butkevičius.

Pats B. Bradauskas sakė, kad paklus, jei taip nutars visa socialdemokratų frakcija.

„Man teisininkai yra išaiškinę, kad nėra jokio konflikto. Tai nesvarbu, mes svarstysime frakcijoje, žiūrėsim tuos dalykus – gaila, kad su manim dar niekas nekalbėjo, o apauga komentarais. Tai nelabai gerai partijoje“, – teigė B. Bradauskas.

Jei B. Bradauskas pasitrauks, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku gali tapti komiteto nariai socialdemokratai Antanas Nesteckis arba Andrius Palionis. Taip pat minima ir buvusios ūkio ministrės Birutės Vėsaitės pavardė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius