Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 07 /19:55

Socialdemokratai teisingumo ministre siūlo skirti nepartinę mokslininkę Mildą Vainiutę

Socialdemokratai į teisingumo ministrus siūlo nepartinę kandidatę M.Riomerio universiteto dėstytoją, profesorę daktarę Mildą Vainiutę, trečiadienį po partijos prezidiumo posėdžio Seime žurnalistams pranešė socialdemokratų vadovas, kadenciją baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius. Paskirtajam premjerui Sauliui Skverneliui ši kandidatė abejonių kol kas nekelia.
Milda Vainiutė
Milda Vainiutė / MRU nuotr.

Dirbusi ir D.Grybauskaite, ir su V.Adamkumi

Teisingumo ministro postas naujoje Vyriausybėje liko laisvas šių pareigų atsisakius Juliui Pagojui. Jis praėjusią savaitę buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus, jog pernai gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl galimų sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ taip pat neįtiko, kaip teigta, dėl amžiaus ir politikavimo.

Profesorė daktarė Milda Vainiutė yra Mykolo Romerio universiteto (MRU) dėstytoja, Konstitucinės teisės žinovė.

M.Vainiutė yra dirbusi ir Prezidento kanceliarijoje. Ji yra buvusi prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, o prezidente tapus Daliai Grybauskaitei kurį laiką dirbo Asmenų aptarnavimo ir dokumentų valdymo skyriuje vyriausiąja konsultante, bet 2009 m. paliko prezidentūrą.

S.Skverneliui kol kas tinka

„Kandidate į teisingumo ministrus pasiūlyta M.Vainiutė, M.Romerio universiteto profesorė, ji taip pat daug metų dirbo ir prezidento kanceliarijoje, atrodo, nuo 2003 iki 2009 metų, yra dirbusi Teisingumo ministerijoje, apsigynusi mokslinę disertaciją Vokietijoje, puikiai suprantame, kad yra kompetentinga, išsilavinusi ir studentų mylima profesorė“, – sakė A.Butkevičius.

A.Butkevičius tvirtino, kad kandidatūra tinka ir paskirtajam premjerui Sauliui Skverneliui.

„Jis buvo su ja susitikęs, kalbėjosi, ir šita kandidatūra, kiek turiu informacijos, jam tiko“, – sakė A.Butkevičius.

S.Skvernelis patvirtino, kad ši kandidatė jam abejonių kol kas nekelia.

„Man ta kandidatūra abejonių kol kas nekelia“, – BNS trečiadienį sakė S.Skvernelis.

Ministras pirmininkas teigė su ja susitiksiąs artimiausiu metu ir vylėsi, kad M.Vainiutė bus paskirta dar iki svarstant Vyriausybės programą Seime kitą antradienį.

A.Butkevičius postą užleis M.Basčiui

Socialdemokratų lyderis A.Butkevičius taip pat pranešė nekandidatuosiantis antrą kartą į Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas. Pirmą kartą jis buvo neišrinktas. Įtarta, kad prieš savo lyderį balsavo net dalis socialdemokratų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mindaugas Bastys
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mindaugas Bastys

į Seimo vicepirmininkus socialdemokratai siūlo parlamentaro Mindaugo Basčio kandidatūrą. M.Bastys iki šiol Seime aukštų pareigų neužėmė. Socialdemokratų partijoje taip pat laikėsi šešėlyje.

„Šiandien aš pasiūliau į Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas M.Bastį, jis jau trečią kartą laimėjęs vienmandatėje apygardoje, aš manau, kad tai ramus, inteligentiškas, draugiškas ir demokratiškas, visada ieškantis kompromisų“, – sakė kadenciją baigiantis premjeras.

Klausiamas, kodėl nekandidatavo antrą kartą, A.Butkevičius atsakė: „Aš buvau apsisprendęs tą pačią naktį, kai nesurinkau pakankamai balsų“.

R.Karbauskis kvies frakciją palaikyti M.Basčio kandidatūrą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis kvies frakciją palaikyti socialdemokrato M.Basčio kandidatūrą užimti Seimo vicepirmininko pareigas.

Pasak jo, balsuodami dėl tokios kandidatūros frakcijos nariai turėtų atsiriboti nuo asmeniškumų ir suprasti, jog balsas už M.Bastį reikš koalicijos partnerių palaikymą.

„Kreipsiuos į kolegas frakcijoje, kad laikytų šį balsavimą kaip koalicijos partnerių palaikymą, o ne balsavimą už asmenines simpatijas ar antipatijas“, – BNS trečiadienį sakė R.Karbauskis.

„Jie yra mūsų koalicijos partneriai. Jeigu jie mano, kad tai geras kandidatas, tai jų valia“, – kalbėjo jis.

„Valstiečių“ lyderis sakė apie šią kandidatūrą iki šiol nieko negirdėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius