Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 12

Socialdemokratas Aleksandras Zeltinis: dėl anuliuojamų rinkimų rezultatų patirsiu finansinę ir moralinę žalą

Seimo rinkimus vienmandatėje Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje, kurios rezultatus Konstitucinis Teismas įpareigojo naikinti, laimėjęs socialdemokratas Aleksandras Zeltinis sako, kad dėl šio teismo sprendimo patirs ne tik moralinę, bet ir finansinę žalą.
Aleksandras Zeltinis
Aleksandras Zeltinis / VRK nuotr.

A.Zeltinis nesiginčija dėl to, kad  Konstitucinio Teismo (KT) sprendimas teisinėje valstybėje turi būti vykdomas, tačiau jam itin apmaudu, kad Biržų-Kupiškio rinkimų apygardos rezultatai naikinami dėl rinkimų komisijos, o ne kandidatų, padarytų pažeidimų.

„Gyvename teisinėje valstybėje ir aš pritariu Teismo sprendimui, tačiau labai blogai, kad rinkimų organizavime, rinkimų komisijose dirba nepatyrę arba nekompetentingi žmonės, dėl ko atsiranda klaidų ir pažeidimų, dėl ko nukenčia ne tik jie, bet ir kandidatai“, – KT sprendimą vertino A.Zeltinis.

Socialdemokratas neatmeta galimybės, kad gali ieškoti būdų, kaip atgauti į rinkimų agitaciją investuotus pinigus, nes rinkimai Biržų–Kupiškio apygardoje būtų naikinami ne dėl jo ar kito kandidato, o dėl rinkimų komisijos kaltės.

„Žinoma, patirsiu ir moralinę, ir materialinę nuoskaudą, bet, jei KT įžiūrėjo, tai pažeidimų yra. Dar turiu pagalvoti dėl to“, – paklaustas, ar sieks atgauti investuotus pinigus, 15min.lt sakė A.Zeltinis.

Jis rinkimų kampanijai buvo skyręs 36 tūkst. litų savo asmeninių lėšų. Dar 10 tūkst. A.Zeltinio rinkimų agitacijai skyrė Lietuvos socialdemokratų partija.

Rinkimų kampanijai A.Zeltinis buvo skyręs 36 tūkst. litų asmeninių lėšų.

Jo konkurentas antrajame rinkimų ture Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje „darbietis“ Ritas Vaiginas į rinkimų kampaniją investavo 16 tūkst. litų asmeninių lėšų, dar 1100 litų jo kampanijai davė Darbo partija.

A.Zeltinis sako, kad VRK patvirtinus Seimo rinkimų rezultatus, jis jau buvo pradėjęs ruoštis darbui Seime: tvarkėsi savo atsistatydinimo iš labdaros fondo vadovo pareigų procedūras, ruošėsi prašytis atleidžiamas iš darbo tarptautinėje įmonėje „GTS Global Trading Service“. Dabar, po šeštadienio Konstitucinio Teismo sprendimo, vyrui teks dar bent pusmečiui šiuos planus atidėti.

„Aišku, dėl to atsiranda tam tikrų nesklandumų. Iki einant į Seimą turi būti visi verslai baigti, tai aš buvau pradėjęs tai daryti, nes aš esu ir labdaros organizacijos „Lietuvos – Vokietijos draugystės vartai“ pirmininkas, tai turėjau atsisakyti to posto, kuris susijęs su sprendimais dėl pinigų skirstymo“, – aiškino A.Zeltinis.

Pirmą kartą Seimo rinkimuose dalyvaujantis 61 m. vyras sako, kad apygardos rinkimų rezultatų naikinimas nuo politikos apskritai atsitraukti jo neprivers. A.Zeltinis ruošiasi dar kartą kelti savo kandidatūrą Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje, jei čia bus skelbiami pakartotiniai Seimo rinkimai.

„Aš esu labai dėkingas savo rinkėjams, kurių buvo daugiau nei 6 tūkst. Taip pat savo žmonai, kuri mane visada palaikė. Esu išėjęs kaip nugalėtojas šiandien, todėl turiu dalyvauti ir pakartotiniuose rinkimuose, jei šie bus anuliuoti“, – kalbėjo socialdemokratas.

Primename, kad KT šeštadienį paskelbė, kad Biržų-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje dėl padarytų pažeidimų nebuvo teisingai nustatytas laimėtojas. Taip pat KT konstatavo, kad Vyriausiajai rinkimų komisijai nustatant Darbo partijos kandidatų eilę buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas, tačiau mandatų skaičius daugiamandatėje apygardoje nustatytas teisingai.

Dėl šios KT išvados antradienį dar turės apsispręsti Seimas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius