Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 20

Socialdemokratas Juozas Bernatonis: dėl euro gali griūti koalicija

Šios valdančiosios koalicijos perspektyva priklausys nuo to, kaip partneriai balsuos dėl euro įvedimo, LRT televizijos laidoje „Teisė žinoti“ tvirtino socialdemokratas Juozas Bernatonis. „Tai pagrindinė takoskyra, kuri gali sugriauti šią koaliciją“, – sakė jis.
Juozas Bernatonis
Juozas Bernatonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes susitikome su konservatoriais, nes tą pačią dieną politinėje taryboje mūsų atstovams susidarė įspūdis, kad partneriai nėra visiškai apsisprendę dėl euro įvedimo. Lenkai sakė, kad jie pasisako už eurą, bet ne dabar, „tvarkiečiai“ – kad reikia atsiklausti žmonių, o „darbiečiai“ sakė, kad turėtų būti kitokia socialinė aplinka.

Suvokdami, kad šis svarbiausias strateginis tikslas gali būti neįgyvendintas, mes susitikome ir tarėmės su opozicija, kaip tai darėme stojant į Europos Sąjungą, NATO. Esame laimingi, kad toks palaikymas yra“, – LRT televizijos laidoje sakė J. Bernatonis.

Pasak politiko, šios koalicijos perspektyva priklausys nuo to, kaip koalicijos partneriai balsuos dėl euro.

Tuo metu politikos apžvalgininkas Vytautas Bruveris tvirtina, kad Vyriausybės vadovo Algirdo Butkevičiaus pranešimas, jog jis atsistatydins, jei nebus įvestas euras, yra labai aiški žinutė koalicijos parneriams.

„Jei euro įvedimas grius, premjeras žada atsistatydinti, vadinasi, grius ir visa valdančioji koalicija. Tai labai aiškus pranešimas Darbo partijai, kuri turi suprasti, kad į beorę erdvę tuomet išeis ne tik valdančioji koalicija, bet ir ji pati“, – LRT laidoje „Teisė žinoti“ samprotavo V. Bruveris.  

Savo ruožtu opozicija tvirtina, kad valdančioji koalicija turi rimtų sutrikimų, todėl jos iširimas yra tikėtinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius