-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 11

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Kovo 11-ąją „pamiršo“ iškelti vėliavą

Budrus vilnietis ketvirtadienio rytą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai kartu su policija priminė, kad švenčių proga privalu iškelti valstybės vėliavą.
Trispalvės
Trispalvės / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvai minint Nepriklausomybės atgavimo dvidešimtmetį, Vilniaus pareigūnai sulaukė vilniečio skambučio, kuriuo buvo informuojama, kad ant Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pastato A.Vivulskio g. nematyti valstybės vėliavos.

Prie ministerijos nuvažiavę policijos patruliai patvirtino, kad vėliavos ministerija neiškėlė. Tačiau pareigūnams dar nespėjus nuvažiuoti, iš pastato išbėgęs ministerijos budėtojas puolė atsiprašinėti ir prižadėjo, kad jau po kelių akimirkų vėliava bus pakabinta.

Lietuvos policija primena, kad kovo 11 dieną Lietuvos valstybės vėliava keliama ant valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma, taip pat gyvenamųjų namų.

Policijos įstaigos kiekvienais metais fiksuoja vėliavos iškėlimo pažeidimus, prieš kelias dienas pranešė Policijos departamentas. Todėl kovo 11 d. patruliuojantiems pareigūnams nurodyta atkreipti dėmesį ir fiksuoti, kur nėra iškeltos valstybės vėliavos.

Policija primena, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1881 straipsnyje už tokius pažeidimus atsakomybė numatyta ir valstybės bei savivaldybių, įmonių, organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą. Toks pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dešimties iki trisdešimties litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo trisdešimties iki šešiasdešimties litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius