Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 01

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje darbą pradeda nauji viceministrai Audrius Bitinas ir Dalius Bitaitis

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM) nuo pirmadienio darbą pradėjo naujai paskirti viceministrai Audrius Bitinas ir Dalius Bitaitis, pakeitę iki šiol šias pareigas ėjusias Audronę Morkūnienę bei Skirmą Kondratas.

Kaip teigiama SADM pranešime, Audrius Bitinas, pradėjęs eiti viceministro pareigas, bus atsakingas už socialinio draudimo, pensijų ir valstybinių šalpos išmokų. Socialinių mokslų daktaras, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto darbo teisės ir socialinės saugos katedros docentas, „Sodros“ tarybos narys pakeitė iki šiol minėtas sritis kuravusią A. Morkūnienę.

„Vienas svarbiausių pirmųjų darbų bus užtikrinti, kad politikai, socialinės grupės ir visuomenė susipažintų su ilgalaike socialinio draudimo ir pensijų sistemos reforma, laukiančiais pokyčiais, kad žinotų kaip ir kada jiems pasiruošti. Taip pat laukia ir kiti svarbūs strateginiai darbai šioje srityje, nes joje pokyčiai būtini, norint, kad socialinio draudimo sistema taptų ne tik finansiškai tvaresnė, bet ir lanksčiai prisitaikanti prie ekonominių svyravimų“, – tvirtino viceministras A.Bitinas.

A.Bitino teigimu, be jokios abejonės ir toliau bus tęsiami pradėti darbai, kurie yra labai svarbūs einant reformų keliu tiek socialinio draudimo, tiek šalpos, tiek valstybinių pensijų sistemų srityse.

Viceministro darbą pradėjęs D.Bitaitis kuruos bendruomenių, šeimos, vaikų ir jaunimo, piniginės paramos, socialinių paslaugų, socialinės integracijos, lygių galimybių sritis. Iki šiol socialinės rūpybos srityje dirbęs ir specialiesiems socialinės globos namams „Tremtinių namai“ vadovavęs D. Bitaitis pakeitė S. Kondratas, kuri buvo atsakinga už minėtų sričių klausimus.

„Sritys, už kurias būsiu atsakingas, yra išties labai svarbios ir reikalaujančios svarbių bei ryžtingų permainų. Kai kuriose srityse jau einama pertvarkų keliu, apsispręsta dėl esminių principų, pavyzdžiui, piniginės paramos ir socialinių paslaugų atžvilgiu. Tęsiu ne tik pradėtus darbus, bet ir aktyviai ieškosiu inovatyvių būdų, kaip tobulinti ne tik šias, bet ir kitas sritis, kad jos taptų socialiai teisingesnės ir lankstesnės kalbant apie paprastus žmones“, – teigė viceministras D.Bitaitis.

Anot jo, taipogi labai svarbu tęsti pradėtus darbus bendruomenių, šeimos, vaikų ir jaunimo, lygių galimybių srityse.

Iki šiol viceministrių pareigas ėjusios A.Morkūnienė ir S.Kondratas iš pareigų pasitraukė dėl asmeninių ir karjeros priežasčių. Tačiau su jomis ir toliau bus aktyviai bendradarbiaujama – A.Morkūnienės kandidatūra yra pasiūlyta į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atašė pareigas Briuselyje, o S.Kondratas pradeda darbą Jungtinių Amerikos Valstijų labdaros fonde „Heifer International“ (ji bus atsakinga už Rytų ir centrinės Europos regioną) ir toliau dirbs visuomenine ministro D.Jankausko patarėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius