Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Socialiniai darbuotojai grasina protestais

Socialiniai darbuotojai ketina eiti į gatves, jei ir kitąmet jų algos liks vienos mažiausių Lietuvoje. Šiemet savivaldybėms buvo sudaryta galimybė socialinių darbuotojų algas kelti iš administruojant socialines pašalpas sutaupytų pinigų, tačiau tokia galimybe per pusmetį pasinaudojo vos 9 iš 60 savivaldybių.
Klaipėdos socialiniai darbuotojai jaučiasi menkinami.
Klaipėdos socialiniai darbuotojai jaučiasi menkinami. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

Todėl dabar socialiniams darbuotojams atstovaujanti Valstybės tarnautojų profesinė sąjunga teigia, kad šiam bandymui didinti socialinių darbuotojų algas nepasiteisinus, socialiniai darbuotojai  reikalaus algų didinimą numatyti kitų metų biudžete arba eis į gatves protestuoti.

„Socialiniai  darbuotojai yra įtemptoje situacijoje. Man visada baksnoja, kad mokytojai eina į gatves ir jų algos nemažėja bei ragina mane rengti protestus. (...) Aš negąsdinu, bet labai gražiai apeliuoju į jūsų širdis, kad jūs pamąstytumėte apie tuos žmones, kurie tikrai labai sunkiai dirba“, – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdyje trečiadienį sakė Valstybės tarnautojų profesinės sajungos pirmininkė Irena Petraitienė.

Anot jos, vien savivaldybėms suteikto leidimo mokėti priedus socialiniams darbuotojams tikrai nepakanka, nes pusmečio rezultatai rodo, kad savivaldybės nėra linkusios socialinių darbuotojų gelbėti nuo skurdo.

„Niekas nedaroma. Reikia ryžtingesnių priemonių“, – sakė ji, siūlydama ieškoti būdų, kaip pinigų didesnėms socialinių darbuotojų algoms numatyti kitų metų biudžete ir jau tučtuojau kelti jų pareigybių koeficientus.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys teigė, kad suteikta galimybe socialinių darbuotojų priedams prie algų mokėti iš sutaupytų administracinių lėšų savivaldybės nesinaudojo nepateisinamai.

R.J.Dagys dėl to kaltino ir nuo pat leidimo įvedimo tokiai galimybei prieštaravusią Savivaldybių asociaciją. Tačiau jos atstovė tikino, kad priedų socialiniams darbuotojams mokėti savivaldybės nenorėjo matydamos, kad gali trūkti pinigų socialinėms pašalpoms.

„Komitetas – ne ta vieta, kur galite visus klaidinti“, – Savivaldybių asociacijos kritiką atrėmė J.R.Dagys, primindamas, kad socialinių darbuotojų priedai būtų mokami ne iš pašalpoms skirtų pinigų, o iš sutaupytų administracinių lėšų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas tikino, kad numatyti didesnes išlaidas socialinių darbuotojų algoms Finansų ministerijos buvo prašoma jau ne kartą, tačiau iki šiol visi šie prašymai būdavo atmetami dėl ekonominės krizės.

Šiuo metu maksimali socialinio darbuotojo alga siekia 1,5 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius