Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 11

„Sodra“ kreipėsi į Žurnalistikų etikos inspekciją dėl pasirodžiusios informacijos spaudoje

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą dėl dienraštyje „Klaipėda“ paskelbtos klaidinančios publikacijos.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

2010 m. spalio 20 d. dienraštyje „Klaipėda“ paskelbtoje publikacijoje „Mirtis virto paslaptimi“ („Sodra“ iš mirusios moters reikalauja grąžinti skolą“ – straipsnio pavadinimas internete) buvo pateikta tiesos neatitinkanti informacija, rašoma "Sodros" pranešime spaudai.

Minėtame straipsnyje teigta, jog klaipėdietis giminaičio pašto dėžutėje rado „Sodros“ siųstą laišką  kuriame buvo pranešta, kad moteriai, kurios jis net nepažinojo, iš pensijos bus išskaičiuojama teismo priteista skola. „Tačiau visi kaimynai patvirtino, kad ta pensininkė prieš kelerius metus mirė“, – kraupo vyras.

Pasak "Sodros" atstovų, pensijos gavėja, kuriai  „Sodra“ siuntė informaciją apie Klaipėdos miesto apylinkės teismo priimtą nutartį, yra gyva. „Sodros“ darbuotojams pavyko su ja susiekti.
Tik ji gyvena kitu adresu ir nebuvo deklaravusi naujos gyvenamosios vietos.  Kadangi apie savo naująją faktinę gyvenamąją vietą „Sodros“ Kretingos skyriui ji nepranešė, laiškas buvo išsiųstas ankstesniu, gyventojų registre nurodytu adresu.

„Sodros“ Kretingos skyrius, reaguodamas į paskelbtą netikslią informaciją, kenkiančią Fondo administravimo įstaigų dalykinei reputacijai bei kitiems teisėtiems interesams kreipėsi į dienraščio „Klaipėda“ redakciją reikalaudamas, kad paneigtų tikrovės neatitinkančią informaciją.

Kadangi viešosios informacijos rengėjas atsisakė skelbti informacijos paneigimą ir nepateikė motyvuoto paaiškinimo, todėl vadovaujantis Visuomenės informavimo įstatymu buvo kreiptasi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą su prašymu apginti Fondo valdybos teisėtus interesus ir pareikalauti, kad viešosios informacijos rengėjas ar skleidėjas nustatyta tvarka paneigtų paskelbtą tikrovės neatitinkančia informaciją, kenkiančią Fondo administravimo įstaigų dalykinei reputacijai bei teisėtiems interesams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius