2011 06 16

„Sodros“ vadovo atlyginimas išaugo keliais tūkstančiais

Ministrui skyrus priemoką, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos („Sodros“) direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus atlyginimas per pirmąjį metų ketvirtį ūgtelėjo 2250 litų, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pusmetį valstybės tarnyboje dirbantis 32 metų konservatorius per mėnesį dabar uždirba 6750 litų neatskaičius mokesčių, pernai šiai pareigybei numatytas atlyginimas buvo 4500 litų, teigia laikraštis.

„Sodra“ paaiškino, kad socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas pareiginės algos priemoką skyrė už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą ir papildomus darbus, susijusius su valstybinio socialinio draudimo reforma, vidine „Sodros“ pertvarka ir kitais svarbiais strateginiais darbais.

Atsakyme dienraščiui taip pat pažymėta, kad „Sodros“ direktoriaus atlyginimas 2010 metais buvo mažesnis nei jo pavaduotojų, nors direktoriaus įsipareigojimai ir atsakomybė už sklandų įstaigos darbą yra didesni.

„Sodra“ vėliau ketvirtadienį pranešė, kad M.Sinkevičius narystę konservatorių partijoje yra sustabdęs.

„VSDF valdybos direktorius Mindaugas Sinkevičius, siekdamas išvengti interesų konflikto, narystę partijoje Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai yra sustabdęs“, – BNS informavo „Sodros“ atstovė Jolita Skinulytė-Niakšu.

Anot „Lietuvos žinių“, atlyginimai išaugo ir kitiems „Sodros“ vadovams – direktoriaus pavaduotojo alga išaugo nuo 6027 iki 6226 litų, departamento direktorių – nuo 4378 iki 4592 litų.

Vyriausybė siūlo, kad kitąmet valstybės tarnautojų atlyginimai išliktų sumažinti ir dar negrįžtų į prieškrizinį lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius