Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 26

Sostinėje suskilo lopšelio-darželio pastatas, dalis vaikų glaudžiasi aktų salėje

Suskilus Vilniaus senamiestyje esančio vaikų lopšelio-darželio „Krivūlė“ sienai, baiminamasi, kad kad nesugriūtų vienas iš pastato korpusų. Kol auklėtojos ir darželinukai laukia, kada statybininkai sutvarkys griūvančią pastato dalį, kai kuriems vaikams tenka glaustis aktų salėje. Ugdymo įstaigos ir sostinės savivaldybės atstovai sutartinai tvirtina, kad vaikams pavojus negresia.
Suskilo vaikų darželio pastato siena.
Suskilusi „Krivūlės“ siena / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į „Krivūlę“ du sūnus leidžiantis sostinės gyventojas Aurimas Stabingis 15min.lt pasakojo, kad kažkur prieš savaitę Lydos gatvėje esančiame lopšelyje-darželyje apsilankę statybininkai pareiškė, kad turi būti atlaisvintas vienas iš trijų pastato korpusų, nes jame bus atliekamas remontas.

„Po kurio laiko išsiaiškinome, kad ten planuojamas ne kosmetinis remontas, o plyšta korpuso siena, nes pamatus plauna kažkokios versmės“, – sakė A.Stabingis.

Statybininkai darbų pastate nepradėjo iki šiol.

Vilniečio teigimu, aktų salėje vaikų laikyti nuolat negalima, nes jos sienas graužia pelėsis. „Kai buvau darželyje, pelėsio tvaikas net nosį rietė. Tokiose patalpose vaikai negali būti, tačiau tai niekam neįdomu. Šią problemą seniai reikėjo spręsti, perkelti vaikus į kitą darželį, nes dabar yra taip: vaikai laikomi antisanitarinėmis sąlygomis, o namas avarinės būklės. Man statybininkai sakė, kad čia gali nutikti ir tai, kas prieš kelerius metus nutiko Šiaulių gatvėje – pastato dalis gali tiesiog nugriūti“, – baisėjosi vilnietis.

A.Stabingis teigė savo atžaloms dabar ieškantis kito darželio.

Atsivėrė platūs plyšiai

„Krivūlės“ direktorės pavaduotoja ugdymui Aušra Rimšienė 15min.lt patvirtino, kad vienas lopšelio-darželio korpusas – avarinės būklės.

„Į aktų salę perkelėme tik vieną vaikų grupę, kitus vaikus prijungėme prie grupių, kurios buvo įsikūrę kituose korpusuose“, – sakė ji.

Anot direktorės pavaduotojos, pradžioje statybininkai manė, kad nieko bloga pastatui nenutiko, tačiau vėliau sienoje buvo pastebėti 2 centimetrų pločio plyšiai. Supratus, kad jame pavojinga, korpusas buvo skubiai uždarytas, jame lankytis uždrausta.

Anot direktorės pavaduotojos, pradžioje statybininkai manė, kad nieko bloga pastatui nenutiko, tačiau vėliau sienoje buvo pastebėti 2 centimetrų pločio plyšiai.

„Po pastatu teka upelis, kuris plauna jo pamatus, juos reikia kuo greičiau sutvirtinti ir surišti sienos siūles“, – sakė ji.

A.Rimšienė teigė, kad minėtame korpuse buvo įsikūrę dvi darželinukų grupės. Iš viso jį lanko iki šimto vaikų.

Darželio uždaryti neketina

Vilniaus miesto savivaldybės Neformaliojo švietimo poskyrio vyriausioji specialistė Vidmanta Kibirkštienė kol kas negali pasakyti, kada į griūvantį „Krivūlės“ pastatą įžengs statybininkai. Ji 15min.lt aiškino, kad kol kas tik svarstoma, kada pradėti pastato renovaciją.

V.Kibirkštienės teigimu, šiuo metu „Krivūlę“ lankantiems darželinukams joks pavojus negresia, nes avarinės būklės pastato dalis yra atitverta, joje niekas nesilanko. „Jei matysime, kad darželyje pavojinga, jis bus uždarytas, tačiau dabar apie tai nekalbame“, – pridūrė ji.

Ji pabrėžė, kad tėveliai gali savo atžalas laikyti namuose.

„Šiuo metu savivaldybėje svarstomas klausimas, kad tiems tėveliams, kurie nuspręs neleisti vaikų į darželį, nereikėtų mokėti mokesčio už darželinukų maistą. Nes šiuo metu be pateisinamos priežasties neatvedus vaiko į darželį, už maistą mokėti reikia“, – pridūrė pašnekovė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius